PODIJELI

Fudbaler italijanskog Udinezea Mato Jajalo, koji do sada skupio sedam reprezentativnih nastupa, nakon dvije godine vratio se u naš državni tim. Za reprezentaciju BiH, podsjetimo, debitovao je 2016. protiv Belgije, a sada se prvi put našao na spisku selektora Roberta Prosinečkog za duele sa Finskom i Grčkom, u okviru kvalifikacija za Euro 2020.

– Činjenica je da sam ranije igrao drugu ligu i bio sam svjestan da me je to zasigurno udaljilo iz kruga reprezentativaca. Međutim, u nogometu se ne može raditi ono što neko hoće, tako da sam i ja uprkos prilikama da negdje odem, na insistiranje predsjednika ostao u Palermu. Nakon isteka ugovora, otvorile su se druge mogućnosti, potpisao sam za prvoligaški klub u Italiji i smatram da su me igre na tom nivou vratile u krug reprezentativaca, rekao je Jajalo.

U odnosu na period od prije dvije godine, neke stvari su sada drugačije.

– Pratio sam sve vezano za reprezentaciju i naravno bh. ligu. Sada imamo dosta mlađu ekipu i pozitivniju atmosferu, što je jako dobro, konstatuje prvotimac kluba iz Udina, te dodaje:

– Svako od nas koje ovdje priželjkuje da bi mogao nastupati. Znam da moram dati sve od sebe, nametnuti se, a selektor će odlučiti ko će igrati. Uvijek mi je godilo kad dođem na okupljanje, jer ovdje su najbolji od igrača koje imamo. Sretan sam što sam ponovo tu, posebno sada sa ovom mladom i jako pozitivnom ekipom. Ovdje se čovjek može samo dobro osjećati.

PODIJELI