PODIJELI

U derbiju devetog kola Premier lige Tottenham je na svom terenu bio bolji od Manchester Citya 2:0 i izbio na prvo mjesto.

„Lično, više volim kada poslije utakmice govore igrači jer su oni ti koji su bili fantastični – dali su sve od sebe. Oni prate stragegiju fudbala i ponekad, više nego ikad, strategija igra važnu ulogu. Bili su sjajni“, izjavio je menadžer Tottenhama Jose Mourinho.

„Bitno je uvijek upamtiti koliko je City dobra ekipa i dati im poštovanje koje zaslužuju. Neki ljudi govore da nisu dobri kao ranije, ali to je glupost. City je fantastična ekipa koja je izgubila od ekipe koja je bila strateški na visokom nivou. City je i dalje City“, rekao je Portugalac, čime je stavio do znanja da su igrači Manchester Cityja mogli i mogu više ukoliko poboljšaju strategiju za koju je zadužen Guardiola. Biće interesantno vidjeti Guardiolin odgovor na Mourinhove prozivke.

Tottenham je poslije četvrte uzastopne pobjede na prvom mjestu tabele sa dva boda više od Chelseaja, a u sljedećem kolu u PL igrat će upravo protiv ekipe Franka Lamparda na Stamford Bridgeu.

PODIJELI