PODIJELI

Večeras je u Mostaru igran derbi desetog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca, a meč je prekinut u 83. minuti susreta kod rezultata 0-2 za banjalučki klub.

Kroz čitavu utakmicu domaći navijači bili su nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića iz Zenice, koji je izvidan i u pratnji zaštitara napustio teren na poluvremenu.

Nakon pogotka Vranješa za 0-2 u 82. minuti susreta, navijači Veleža su ušli na teren i prekinuli susret. Sada je na potezu Nogometni Savez BiH koji će morati donijeti odluku o ovom susretu.

Prema pravilniku, meč bi trebao biti registrovan u korist Borca rezultatom 3:0, a vrlo je izvjesno i da Velež čeka ozbiljna kazna od strane krovne institucije bh. fudbala.

U članu 61 Pravilnika o takmičenju stoji sljedeće:

“Ako je neka utakmica prekinuta zbog incidenta, nereda, nedovoljnog broja igrača, nepoštivanja odluke sudije da isključeni igrač napusti teren i sl., a utvrdi se da je za prekid odgovoran jedan od učesnika, utakmica će se registrovati rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist protivničke ekipe, ukoliko do prekida protivnička ekipa nije postigla bolji rezultat”.

Treba sačekati konačnu odluku…

PODIJELI