PODIJELI

Milenko Bošnjaković je u prvih osam kola sa Tuzla Cityjem najprijatnije je iznenađenje sezone. Tuzla je trenutno lider premijerligaške tabele, a trijumf u Širokom bio je samo nova potvrda da su Tuzlaci zrela i kompaktna ekipa.

– U Široki smo došli po bodove. U sportskom žargonu rečeno, da se “potučemo”. Tako je i bilo. Željeli smo da do poluvremena budemo u egalu, a onda u drugom dijelu da napadnemo. To nam je pošlo za rukom i za nas tri velika boda, rekao je nakon meča Bošnjaković.

U ekipi nije bilo velikih promjena.

– Ekipa koja pobjeđuje se teško mijenja. Nismo imali Efendića zbog kartona, pa smo morali Terzića pomjeriti na desni bok. Ostalo je sve manje poznato. Na terenu dobrim igrama i zalaganjem se “kupuju” minute, dodaje trener Tuzlaka.

Iako je svaki bod vrijedan, posljednje dvije pobjede su uistinu veličanstvene.

– Podrška nam je sve veća. Kući pogotovo, a evo i u gostima nas prati po 40-50 simpatizera. Moram da kažem da sam, ako smo ijednom Podrinjcu vratili osmijeh na lice našim pobjedama, najsretniji čovjek na svijetu. Naravno da je nakon dobrih rezultata atmosfera sve bolja, ističe.

U srijedu je novi izazov, i to u Kupu kod Krupe na Vrbasu.

– Pružit ćemo priliku igračima koji su imali manju minutažu dosad, ali to ne znači da nam rezultat nije bitan. Naparotiv, želimo prolaz. Evo prilike da oni koji su manje igrali pokažu da vrijede više. Imamo zgusnut raspored i zato moramo više rotirati. Malo je problem što se igra na plastici koja nije dobra za igrače, ali šta je tu je, kaže Bošnjaković.

press Služba FK Tuzla City

PODIJELI