PODIJELI

Dani Olmo se priključio reprezentaciji Španije. Najbolji igrač HNL-a prvi put je pozvan u reprezentaciju. Robert Moreno računa na njega za utakmice protiv Malte i Rumunije.

“Malo je daleko, ali moj cilj je nastup za na Evropskom prvenstvu. Radim svaki dan da budem što bolji i nastavit ću raditi da dobijem i tu šansu”, rekao je Olmo.

Spominjalo se da bi Olmo mogao zaigrati za Hrvatsku, u koju je stigao još prije pet godina.

“Istina, bilo je interesa iz Hrvatske, ali moja je jedina namjera bila zaigrati za Španiju. Na kraju sam u tome i uspio. Saigrači su me dobro prihvatili i dočekali raširenih ruku.”

Olmo je prvi nogometaš još nakon Cesca Fabregasa koji je dospio do reprezentacije a da nije zaigrao kao senior u španskom nogometu.

“Kada sam 2014. odlazio u Hrvatsku, cilj mi je bio postati dobar nogometaš. I reprezentativac. Velikim radom i trudom sam sve uspio. Naporno sam radio, dobro igrao u Dinamu i mladoj reprezentaciji da bih se ovdje našao.”

Špancima je opisao i trenutak kada je saznao da je pozvan u reprezentaciju.

“Trener Dinama nas je sve okupio na treningu i rekao novosti. Nisam to očekivao i bilo je jako lijepo. Saigrači su mi čestitali, bio je to poseban trenutak za mene. Zaista sam to silno želio.”

PODIJELI