PODIJELI

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nije previše zabrinutda bi mogao dobiti otkaz na ovoj poziciji.

Hrvatska u posljednje vrijeme pruža nešto slabije partije pa se u tamošnjoj javnosti Dalićev otkaz sve više poteže kao tema.

Ipak, čovjek koji je Vatrene vodio do finala Mundijalau Rusiji prije dvije godine poručuje kako ne razmišlja o ovoj temi, kako je svjestan da je ovo vrlo stresan posao, ali da vjeruje u sebe.

“Svjestan sam da nismo dobri i ne treba mi to niko puno govoriti. Ovo je trenutno naša realnost. Nama je danas otpao i Pongračić, ostali smo bez jako puno igrača. Rebić, Kramarić, Lovren, Vida… Svi bi bili u ekipi. Mi stvaramo novu reprezentaciju, taj proces vodim ja i ja iza njega stojim. Ja sam svjestan da to sad nije dobro, ali ću napraviti sve da u martu to već bude bolje. Rekao sam igračima da ne smiju izgubiti vjeru u sebe i da dva poraza ne mogu izbrisati sve što su napravili. Siguran sam da ćemo opet biti na ponos našem narodu”, rekao je Dalić pa nastavio:

“Frustriran sam sa svim oko sebe, svim tim situacijama, putovanjem i utakmicama. Puno je presinga, ali to je moj posao. Ne smijem pokazati svoje nezadovoljstvo, nego moram pokazati da sam ponosan što sam izbornik Hrvatske. Ja sam pun motiva i ja sam odgovoran za sve ovo. No, ja u sebe vjerujem. Nije lako, ali to je moj posao i ja to moram prihvatiti. Znam da je pritisak ogroman, ali ja se s tim mogu nositi. Otkaza se ne bojim. Ne kažem da sam uvijek u pravu, ali sve što sam mislio s Hrvatskom napraviti sam napravio. Svjetsko prvenstvo, vratili smo reprezentaciju u Split, ujedinili smo Hrvate i plasirali smo se na Euro nikad lakše”.

Inače, Hrvatska večeras igra jako bitnu utakmicu u Splitu protiv Portugala u okviru Lige nacija. Poslije susreta zat će se ostaju li Vatreni u ligi A Lige nacija ili ispadaju u ligu B.

PODIJELI