PODIJELI

Danas, iznenada, zakazana je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a nakon toga i video konferencija sa bh premijerliga šima. Moglo bi se desiti da se danas konačno razriješi i pitanje nastavka ili prekida bh šampionata.

Nedavno je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uputio pismo klubovima i zatražio da se oni izjasne da li su za nastavak prvenstva ili njegov kraj?

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić rekao je za portal Sportdc.net da njegov klub poštuje i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, ali i institucije Republike Srpske, te Federacije BiH.

– Nema nikakve dileme da mi sami nismo u mogućno sti donijeti bilo kakvu odluku. Moramo da poštujemo ono što kažu nadležne entitetske institucije. Mi smo spremni na obje odluke, da se prvenstvo nastavi, ako ima uslova, ili da se okonča sa trenutnim stanjem na tabeli. Ako bi bila ova drugo odluka, onda mislim da ne bi bilo korektno da neko ispada iz Premijer lige. To bi bio naš stav i da nismo mi najugroženiji! Jesmo poslednji, ali imao teoretske šanse da izborimo opstanak, ako bi se igralo. Dakle, bili bi smo oštećeni, nema dileme. Ne bi to bilo ni korektno, ni sportski. Druga stvar je da smo mi jedan od najorganizovanijih klubova u Bosne i Hercegovini i najkorektnijih. Nikada ni jedna afera nije bila vezana za nas. Izuzetni smo domaćini, to kažu ostali klubovi. Imamo odličnu infrastruktu ru…Licenca nije sporna. Očekujem i da nas podrže i predstavnici ostalih klubova. Sa svima Zvijezda 09 ima izuzetne odnose i iskreno se nadam da će ukoliko se šampionat prekine biti donesena odluka da niko ne ispada. To bi jedino bilo pravedno, rekao je predsjednik Zvijezde 09 za Sportdc.net.

PODIJELI