PODIJELI

Mladi Nikola Stanišić, jedan od je od najtalentovanijih fudbalera u redovima Zvijezde 09. Ovaj momak rođen 2001. godine u tekućoj sezoni odigrao je 13 mečeva u juniorskoj PLBiH.

Pored odličnih partija u Zvijezdi, ima upisane i nastupe za U17 i U19 reprezentaciju BiH. U intervju za Sportske.ba, govorio je o svojoj karijeri, ambicijama, ciljevima…

“Fudbal sam počeo trenirati sa 5 i po godina u ŠF ”Olimp” Bijeljina, na inicijativu svog djeda”, rekao je na početku razgovora za Sportske.ba, talentovani Stanišić.

Zadovoljan je trenutno psotignutim, ali tu nije kraj.

“Naravno, zadovoljan sam postignutim rezultatima, ali uvijek može bolje. Uzimajući u obzir da sam vrlo ambiciozna osoba, sebi uvijek postavljam visoke ciljeve, jer smatram da bez visokih ciljeva nema napretka.”

Zvijezda 09 u prvom planu.

“Moje trenutne ambicije su prevashodno vezane za afirmaciju na seniorski fudbal u FK ” Zvijezda ’09” ili u klubovima regiona, a moj najveći san, kao i krajnji cilj je Engleska premijer liga.”

Stanišić smatra da su juniori Zvijezde 09 mogli i bolje ove sezone, dok vjeruje u opstanak u PLBiH prve ekipe.

“Što se rezultata juniorske ekipe tiče smatram da smo podbacili jer sigurno možemo ponuditi mnogo više nego što smo pokazali u prvoj polusezoni. U seniorskoj Premijer ligi nam predstoji grčevita borba za opstanak. Poznavajući mentalitet momaka u prvom timu i ne sumnjajući u naš kvalitet, pod vodstvom Adnana Zildžovića, verujem da ćemo ispuniti postavljeni cilj.”

Ima i svoje uzore.

“Od malih nogu sam veliki navijač fudbalskog kluba “Partizan” iz Beograda. Što se tiče fudbalskog uzora, uvijek sam se ugledao na bivšeg kapitena Manchester Uniteda, Nemanju Vidića.”

U skorije vrijeme je želja i dres mlade reprezentacije BiH.

“Za reprezentaciju BiH sam nastupao u uzrastima U – 17 i U – 19. U bližoj budućnosti nadam se da ću dobiti poziv selektora mlade reprezentacije.”

Stanišić se trenutno oproavlja od povrede i uskoro ga ponovo možemo očekivati na terenu.

“Trenutno se nalazim na oporavku u Sport studiju u Banjaluci. Imam apsolutno povjerenje u osoblje Sport studija i samim tim sam siguran u brz povratak na teren. Zahvaljujem se i Upravi kluba koja je preuzela troškove liječenja na sebe”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI