PODIJELI

Posljednju provjeru na pripremama u Ulcinju, fudbaleri Tuzla Cityja imat će u srijedu protiv crnogorskog drugoligaša Arsenala iz Tivta!

Pretohodne četiri su dosta dobro apslovirane. Plavi su nadvisili u Međugorju prvo Čapljinu (3:1) a onda i Željezničar (3:2), dok je na obalama crnogorskog primorja savladan prvo domaćin Otrant iz Ulcinja (3:1) a onda i Radnik iz Bijeljine (2:0).

– Protiv Radnika to prvo poluvrijeme smo imali određenih problema u veznom redu. Gubili smo konce, nismo najbolje stojali i nije sve bilo onako kako smo željeli. U nastavku meča je to bilo kudikamo bolje, posebno nakon ulaska Crnkića kada smo i zabili dva gola, kaže Starčević.

Lista povrijeđenih je dugačka. U Tuzli su ostali Nukić, zatim Kostić, pa Mitrović, Omeragić i Mahmutović a nedavno im se pridružio i Efendić. U Ulcinju su izvan stroja Širanović koji mora na magnetnu rezonancu, zatim Stojčev, Stjepanović, Čomor, Burić, Milaković…

– Protiv Arsenala će šansu dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu. Uglavnom smo vidjeli ono što nas je zanimalo. Želimo još malo da vidimo ove koji su manje igrali. Trebamo im dati još minutaže da se nametnu, jer nakon ovoga meča je ostao još samo duel sa Slobodom i to je to, kaže Starčević.

Duel sa Arsenalom iz Tivta je u srijedu u 14 sati a povratak plave ekspedicije je u četvrtak.

PODIJELI