PODIJELI

Po mnogima najbolji fudbaler Premijer lige BiH Semir Štilić, govorio je o karijeri za Imperia TV. Štilić je govorio o počecima u karijeri, odlasku u inostranstvo, gdje je proveo 11 godina. Prošlog ljeta se ponovo vratio u BiH i obukao dres voljenog Željezničara. Kluba iz kojeg je i najavio uspješnu karijeru.

– Dosta bolji su uslovi vani u svim tim klubovima, počeviši od terena, stadiona, ishrane… Uvjerio sam se da Željo ima dobre uslove za BiH, imamo svoje terene za trening što je jako bitno, rekao je Štilić, koji se osvrnuo i na najveći uspjeh u karijeri.

– Moj najveći uspjeh je što sam odavde otišao u Poljsku i bukvalno sve osvojio. Od prvenstva, Kupa, Superkupa, igrao Evropu, proglašavan najboljim igračem lige. Bio sam i na Kipru prvak. U svim sam klubovima ostavio lijep trag, govori on.

U Poljskoj je dijelio svlačionicu sa Robertom Lewandowskim, koji je danas jedan od najboljih napadača na svijetu.

– Sa Lewandowskim sam igrao dvije godine zajedno. U istom prijelaznom roku smo došli u klub. Rijetko koji klub pogodi tako sa novim igračima kao Lech. Robert je imao 19, a ja 20 godina. Pokazali smo se kao odlična pojačanja. Drugu godinu igranja zajedno Lewandowski je bio najbolji strijelac lige i osvojili smo prvenstvo. Poslije je on otišao u Dortmund. Danas nemamo direktan kontakt, nekako se to godinama izgubilo. Uvijek preko nekoga ja njega pozdravim ili on mene.

Kaže kako je zadovoljan ostvarenom karijerom.

Imao sam želju da igram u najvećim evropskim klubovima, ali moram biti zadovoljan onim što sam postigao. Bio sam 11 godina u inostranstvu. Neostvarena mi je želja da igram u španskoj ligi, ali nije to nešto sada što me kopka.

Osvrnuo se i na reprezentaciju BiH, gdje je bilježio nastupe.

– U momentu kada sam pozivan u reprezentaciju bio sam mlad. Miske je igrao u životnoj formi i bilo je teško da ću ja igrati prije Misketa. U reprezentaciji mi je bilo lijepo, dobijao sam pozive. Nisam igrao onoliko koliko sam želio, ali sretan sam što sam bio dio toga.

Govorio je i o predstoježem baražu.

– Imamo realne šanse. Kvalitetniji smo od protivnika sa kojim igramo. Vidjet ćemo šta će biti i da li će se uopšte igrati…

Kompletan razgovor pogledajte na linku ispod.

PODIJELI