PODIJELI

Stipe Miočić vratio je titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo. Nakon što je Daniel Cormier u prve tri runde otvorenog rata bio bolji borac, Stipe je potvrdio kako su njegovi udarci ipak jači. Dočekao je svoju priliku i u četvrtoj rundi je završio ovu borbu.

Stipe Miočić pokazao je nevjerojatnu izdržljivost, snagu volje, spremnost ostaviti sve što ima u kavezu, ali i svoj nevjerotan talent i kvalitetu te je potpuno zasluženo vratio naslov svjetskog prvaka UFC-ove teške kategorije u svoje vlasništvo. I to je napravio u trenucima kad se činilo da mu titula izmiče, odnosno da će Daniel Cormier nakon ove borbe i dalje ostati UFC-ov prvak, piše figtsite.hr.

Slabije je Miočić otvorio borbu i prva runda uvjerljivo je pripala Cormieru. Bio je bolji na nogama, odlično je boksao, jednom je snažno bacio Miočića na pod te dominirao u parteru. Tu je rundu Cormier sigurno uzeo rezultatom 10:8 i vrlo zadovoljan je otišao u svoj kut.

Druge runda bila je možda i najbolja u historiji teške kategorije, gdje su oba borca pogađali snažne udarce. Koliko su oduševljavali njima, toliko su još više oduševljavali sposobnošću primiti prave bombe koje su sjedala na njihove lica. Ponovno je Cormier napravio više, no Miočić se u ovoj rundi uključio u borbu. Treća runda nije donijela toliko akcije kao druga, a ponovno je Cormier onaj koji radi više i tu se činilo kako polako plovi prema pobjedi. No, Stipe je odlučio kako se u Cleveland neće vratiti bez pojasa.

Sporije je otvorio četvrtu rundu, čak se činilo kako više nema snage, no onda su sredinom runde krenuli udarci u tijelo, njima je usporio Cormiera, nakon njih počeo je vezati nove serije u lice, prvaka je njima poslao na pod, a onda je dodatnim udarcima završio borbu u posljednjoj minuti četvrte runde.

PODIJELI