PODIJELI

Novoizabrani selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prvi se put obratio javnosti u razgovoru za Prvu TV.

Nekadašnja zvijezda jugoslovenskog fudbala iznio je svoje impresije povodom novog posla.

– Nemojte da sumnjate, ja sam dao riječ. Osjećam se lijepo, osjećam veliku odgovornost. To nije za mene neki problem. Sve što sam radio, radio sam odgovorno. Vođenje reprezenteacije je veliki izazov. Ovo je čast i privilegija, da možete da branite grb svoje zemlje, zastavu, himnu… To je taj patriotski duh koji imate i koji se ponovo rađa. To su neke stvari koje su uticale da prihvatim ovaj posao. Želim da sa našom ekipom napravim nešto što će Srbiju učiniti ponosnom.

– Ja sam jako strpljiv, znao sam da će doći do ovakvog epiloga. Naravno da moj ugovor sa bivšim klubom je bio jedan od stvari o kojima je moralo da se razmišlja. Od prvog dana sam bio iskren, rekao sam da je ovo nemoguća misija. Taj finansijski ugovor koji imam sa njima je morao da se pažljivo razmotri, kazao je Stojković.

Potom se osvrnuo na kvalifikacije za Mundijal 2022..

– Nema puno vremena da se prave neke strategije koje će oduševiti cijeli svijet. Ali, mora da se oformi jedna zdrava grupa igrača, koji će morati da shvate jednu stvar – koji su prioriteti njihovog dolaska, odnosno poziva u reprezentaciju. Jedva čekam taj prvi sastanak. Da im kažem zašto su došli, zaključio je Piksi.

PODIJELI