PODIJELI

Kadetska fudbalska reprezentacija BiH, postala je redovan učesnik EURO-a. Sjajan rad selektora Sakiba Malkočevića i Zorana Erbeza u posljednje tri generacije donio je sjajne rezultate, a vjerovatno i lagano spremio neke nove Zmajeve budućnosti.

Kontinuitet bi se mogao nastaviti i sa generacijom 2002., 2003., a jedan od najtalentovanijih igrača u tom uzrastu je Stočanin, 16-godišnji Tarik Pehilj (16) koji briljira u dresu Veleža. Pehilj je najbolji strijelac omladinske lige BiH. Za ovog mladog fudbalera većina stručnjaka kažu da bi mogao napraviti svjetlu karijeru.

Nije tajna da upravo hercegovačko podneblje zna lanisrati velike majstore “bubamare”, Pehilj je sigurno jedan od njih. Pomenuti fudbaler je već bio na okupljanjima U16 reprezentacije naše zemlje, a zasigurno da bi ga uskoro mogli gledati u ostalim reprezentativnim uzrastima.

Visok je 186 cm, igra na poziciji napadača, a karakteristike koje posjeduje s pravom ga mogu uspoređivati sa najboljim fudbalerom BiH svih vremena, Edinom Džekom.

“U prošloj sezoni odigrao sam 22 utakmice, postigao 34 gola i ujedno sam najbolji strijelac i igrač sezone 2017/2018. Sa Veležom sam osvojio omladinsku ligu grupa jug. Sezona mi je bila jako dobra. Igrao sam i za U16 reprezentaciju BiH na turniru u Crnoj Gori i nadam se da ću se svojim radom nametnuti i selektoru U17 reprezentacije BiH, Sakibu Malkočeviću”, rekao je ovaj talentovani fudbaler za Sportske.ba, a nakon toga dodao:

“Nadam se da će u budućnosti zaobići povrede. Želim da svojim radom i treningom postanem vrhunski fudbaler, a najveći cilj mi je da postanem A reprezentativac BiH. Fudbalski uzor mi je Edin Džeko i volio bih da zagiram za neki od vodećih evropskih klubova.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI