PODIJELI

Juniori Željezničara su prvaci BiH za sezonu 2019/2020. NFSBiH je odlučio prekinuti sva takmičenja i proglasiti trenutne tabele važećim, tako da Plavi sa Grbavice slave još jednu titulu u omladinskim kategorijama.

Ova titula je posebna i za napadača Tarika Pehilja, koji ima nevjerovatan niz. Naime, Pehilj je rođen 2002. godine, a u posljednjih pet sezona, gdje god je igrao osvajao je titule, a od posljednjih sedam sezona ima šest titula.

Krenimo redom.

Pehilj je 2014. godine sa Iskrom Stolac osvojio ligu HNK u konkurenciji predpionira. Nakon toga sa Veležom osvaja ligu HNK-a u konkurenciji pionira 2016. godine, a 2017. godine sa Veležom ponavlja isti rezultat. Hat-trick u dresu Veleža kompletirao je 2018. godine kada je osvojio ligu FBiH u konkurenciji kadeta. U pomenutoj sezoni, Pehilj je na 22 utakmice postigao čak 34 pogotka!

Sjajne igre u mostarskom klubu, odvele su ga korak dalje, tačnije u ekipu Željezničara, gdje je nastavio niz. Prošle godine je sa Željom postao kadetski prvak Bosne i Hercegovine, a ove sezone i juniorski prvak naše države.

Dakle, sa 18 godina, već ima šest titula, od čega je pet u nizu. Ako imate Tarika Pehilja u ekipi, titule su zagarantovane.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI