Connect with us

BH Reprezentacija

Šuker je uradio ono što NSBiH nije znao ili smio

Objavljeno prije

,

Nakon grčkog debakla na Maksimiru kristalno je jasno zašto nismo izborili baraž i dodatnu šansu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Hrvatska, odnosno HNS ima predsjednika Davora Šukera koji razumije nogomet. I koji ne zna kalkulirati. Zaigrao je na sve i dobio sve. Izvjesno je da će Hrvatska izboriti plasman u Rusiju i zaraditi desetak miliona eura.

Šuker i HNS su uradili ono što NSBiH nije znao ili nije smio da uraditi.

Znali su “namjestiti igru” Safetu Sušiću, smijeniti ga i zadovoljiti povrijeđene sujete. Još nakon baraž s Irskom trebali su znati da Mehmed Baždarević ne može garantirati plasman u Rusiju. Unatoč propuštenom Evropskom prvenstvu i proćerdanim milionima eura selektor je od nogometne vlade dobio novi mandat. Koji je neslavno okončan.

Niti jednu ozbiljnu reprezentaciju nismo dobili (Po dva puta: Irska, Belgija, Grčka)…

Hrvati su zgazili Grke. Poigravali se, igrali viktoriju. A šta smo mi uradili? Ništa!

Da li je selektor forsirao mlađe igrače? Nije! Da li je nekog novog otkrio? Nije? Jesmo li imali zdravu atmosferu tokom protekla dva ciklusa? Nikad gora. Svi znaju za dva klana u svlačionici. Stručni štab to najbolje zna. Imamo li kostur tima za nove kvalifikacije? Nemamo, jer je stručni štab pozivao četrdesetak igrača, a alibi za neuspjeh tražen je u nedostatku nekih “glavnih” igrača.

Nismo uspjeli, jer vodstvo i selektor niti su imali viziju, niti strategiju kako doći do cilja. Oni su imali samo želju. Želju za milionima eura. Hrvatska i Davor Šuker su pokazali kako se kvalifikacije spašavaju kada je “stani pani”. Smjena po kratkom postupku! Sa Zlatkom Dalićem sve se vratilo. Pobjede, izvjesni plasman, atmosfera, višemilionska dobit.

U situaciji kada je plasman u Rusiju doveden u pitanje Šuker i HNS su tražili rješenje, a čelnik NSBiH je tražio vanjske i unutrašnje neprijatelje. Selektor je tražio alibi, a igrači poželjeli da ih vode bolji i kvalitetniji ljudi. Definitivno Edin Džeko, najveće sportsko ime u BiH zaslužuje bolje “šefove”.

S.S.


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE