PODIJELI

Sulejman Krpić jedan je od najboljih napadača u Premijer ligi BiH u posljednjih nekoliko godina. Nakon odlične polusezone u u Želji gdje je postigao 12 pogodaka, Krpić je ostvario transfer u Suwon Samsung Bluewings.

“Kada sam dolazio u Želju imao sam cilj da što bolje igram i da se prodam. Radio sam svaki trening maksimalno i hvala Bogu to mi se vraćalo na utakmicama. Jako sam cijenio sve trenere što su u klubu bili i jako sam zadovoljan njihovim radom. Za Koreju sam se odlučio zbog toga što sam dobio dobru ponudu. Bili su u stanju da plate odštetu, pa smo na kraju bili zadovoljni i Željo ali i ja. Imao sam ponudu iz Turske, ali sam želio ići u Južnu Koreju. O zemlji sam čuo sve najbolje”, govori Sulejman Krpić za Sportske.ba.

Krpić se već pridružio novom klubu, sa kojim trenutno obavlja pripreme.

“Trenutno smo u Abi Dhabiju na pripremama. Radimo dva puta dnevno, spremio sams e dobro u Bosni tako da su zadovoljni mojim fizičkim stanjem. Trudit ću se da budem što spremniji za prvenstvo u Ligu prvaka. AMbicije u klubu su velike, što je sasvim razumljivo, jer je riječ o trofejnoj ekipi.

Potom se osvrnuo i na period proveden u Želji.

“Boravak u Želji gledam sa pozitivnim uspomenama. Prema meni su svi u klubu bili okej kao da sam tu cijeli život, zato sam se trudio vratiti im sve to na terenu. Velika mi je čast jer sam bio i kapiten ekipe, to traži veću odgovornost”, govori on.

Kada smo ga pitali da prokomnetariše razvoj u Premijer ligi, odgovorio je:

“Ne bih volio da se bavim prognozama, ali volio bih da moji klubovi, a to su Željezničar i Sloboda ostvare svoje ciljeve”, dodao je Sulejman Krpić za “Sportske.ba”.

(N.Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI