PODIJELI
FOTO: Klix.ba

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman na današnjoj press konferenciji pred utakmicu sa Austrijom ističe da je ovo gostima posljednji voz.

”Mogu reći da je u Španiji bilo mnogo zadovoljavajućih segmenata, naročito u odbrani u prvom dijelu. Ovaj iznenađujući rezultat Austrije znači da im je ovo zadnji voz. Pogledali smo utakmicu Austrija-Finska i mnogo je stvari koje smo vidjeli”, kazao je Šuman i dodao:

”Očekujemo da naša odbrana bude na visokom nivou i da tranzciijom i kontrama i polukontrama ostvarimo dobar rezultat. Očekujemo odbranu 6:0 i 5:1, na tome smo radili posljednjih treninga. Mislim da možemo da napravimo odličan rezultat, u ekipi će biti promjena”.

Selektor naše reprezentacije očekuje dobru podršku sa tribina.

”Očekujem veliku podršku sa tribina jer nam pobjeda protiv Austrije otvara vrata za odlazak na prvenstvo Evrope”.

Potom se predstavnicima medija obratio i jedan od najiskusnijih u našoj reprezentaciji Muhamed Toromanović kao i Marko Panić.

”Treba nam više laganih golova, to pokušavamo spremiti za Austriju koja je po meni izgubila iznenaujuće od Finske i nadam se da ćemo ponoviti odličnu odbranu iz Španije”, ističe Toromanović dok Panić dodaje:

”U Španiji smo igrali odličnu odbranu, mislim da je problem u napadu. Austrija nam je glavni konkurent za drugo mjesto, a mislim da smo se dobro pripremili i analizirali ih, te da uz sto od sto naših mogućnosti i podršku sa tribina, možemo do dobrog rezultata”.

(Admin Čaušević/Sportske.ba)