PODIJELI

U Barceloni nisu previše zadovoljni partijama Miralema Pjanića, a trener Ronald Koeman, koji nije bio ni zainteresovan za dovođenje našeg fudbalera, nije mu dao ni u jednom momentu sezone pravu šansu da se nametne.

Otkad je preuzeo Barcelonu, nizozemski stručnjak je želio dovesti nekoliko sunarodnjaka, a među njima su prednjačili krilni napadač Memphis Depay te veznjak Georginio Wijnaldum iz Liverpoola, kojem ističe ugovor u ovom klubu i koji želi probati nešto novo u završnoj fazi svoje karijere.

Iako je dugo postojao interes Barcelone za Wijnalduma, mediji iz Italije sada javljaju da je on vrlo blizu potpisa za Inter, koji ima sa njim “džentlmenski” dogovor i rukovanje je već obavljeno, iako uslovi o kojima su se dvije strane složile još nisu stavljeni na papir. Ipak, izvori iz Intera tvrde da je dolazak Wijnalduma stvar formalnosti i da on neće pogaziti svoju riječ.

Ovaj veznjak igra na poziciji Miralema Pjanića, i njegov dolazak u Barcleonu značio bi da se na našeg reprezentativca u Kataloniji ne računa. Ipak, s obzirom na to da će taj posao biti teško realizovan, za očekivati je da Miralemov ostanak u Barceloni bude produžen i nakon ljeta.