PODIJELI

Robert Prosinečki nije uspio skinuti grčko prokletstvo. Safet Sušić jedini je selektor BiH koji je protiv “Helena” slavio pobjedu. Premda su Grci osvježili reprezentaciju, i bez najzvučnijih imena poptuno su nadigrali BiH u Atini i zasluženo slavili sa 2:1. Rezultat na kraju i nije najrealniji omjer snaga. Grci su mogli slaviti i ubjedljivije…

Safet Sušić iz Francuske je pratio utakmicu putem streama. Kao i Robert Prosinečki, čudi se velikoj oscilaciji ekipe u samo tri dana. “Zmajevi” u Atini nisu bili ni na približnom nivo kao što je to bilo protiv Finaca u Zenici.

“Ne znam šta je razlog tome. Ne bih ja sada o tome da pričam. Neshvatljivo je da u tri dana odigraš jednu utakmicu super, a drugu katastrofalno loše”, prokomentarisao je za “Sportske.ba” Safet Sušić.

“Ostaje nam ta Liga nacija. Pročitao sam da ćemo u prvoj utakmici biti domaćin i to je dobra stvar. Ne znam s kim ćemo igrati. Treba pripremiti ekipu za taj baraž i tražiti najbolju postavu, još kada se vrati Edin Džeko… Nisam siguran da je ono iz Atine naša najbolja ekipa bez obzira na sve”, zaključio je Safet Sušić.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI