PODIJELI

Ostala su još dva dana do 12. Međunarodnog Kick boxing kupa “WAKO Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore.

Ljubitelji borilačkih vještina u subotu, 29. februara u Kulturno-sportskom centru “Sabit Hadžić” na Ilidži imat će priliku da uživaju u odličnoj borilačkoj manifestaciji koju tradicionalno organizira Kickboxing akademija Ilidža, na čijem čelu je Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u kick boxu u Parizu 2003. godine i bivši najbolji sportista naše zemlje.

– Turnir raste iz godine u godinu, i sve je teže podizati nivo organizacije u svim segmentima. Organizacija zahtjeva veliki angažman, ali naš tim uz pomoć prijatelja i partnera i ove godine obezbijedio je vrhunsko takmičenje. Sigurni smo da će “WAKO Grand Prix BiH” ponovo biti praznik takmičarima i ljubiteljima borilačkih sportova u cijeloj BiH, ali i regionu. Slobodno možemo reći da je naš turnir najbolji u BiH te da smo napravili jedan brend po kojem je Sarajevo postalo poznato među ljubiteljima borilačkih sportova širom Evrope – kaže Nermin Bašović te dodaje da su pokrovitelji ovog odličnog sportskog događaja Ministarstvo kulture i sporta KS, Turistička zajednica KS i Općina Ilidža.

Na “WAKO Grand Prixu BiH” očekuje se učešće nekoliko stotina boraca svih uzrasta, a vaganje će biti obavljeno u petak, 28. februara u Kulturno-sportskom centru “Sabit Hadžić” od 16 do 21 sat.

PODIJELI