PODIJELI

Ivan Rakitić je na izlaznim vratima Barcelone, a katalonski dnevnik objavio je tekst u kojem tvrdi da je njegova priča na Camp Nou završena.

Barcelona mu još nije ponudila novi ugovor, a zainteresovanih za njegove usluge ne manjka. U prilog mu ne ide ni što je uz Frankieja Jonga, sada dobio i konkurenciju u vidu Miralema Pjanića, pa bi se njegova ionako skromna minutaža, u slučaju da ostane, mogla dodatno smanjiti.

“Barcelona na njemu ne želi izgubiti puno novca, ali više nema namjeru raditi bilo šta protiv volje takvog džentlmena kakav je zadnjih šest godina bio Rakitić. Ponašao se besprijekorno, čak i kad se njegovo ime vucaralo po medijima u kombinacijama za povratak Neymara. U klubu su jako zadovoljni kako je Rakitić to podnio i neće mu praviti probleme ako ovog ljeta odluči otići”, piše Mundo koji tvrdi da će Barcelona pristati na odštetu od deset miliona eura.

A deset miliona spreman je ponuditi klub čiji je dres Rakitić nosio od 2011. do 2014., gdje je bio kapiten i s kojim je osvojio Europsku ligu.

“Rakitić je u odličnim odnosima s Monchijem, a Barcelona nema ništa protiv toga da on pojača Sevillu. Tamo ga pamte kao velikog igrača i kapetana koji ih je vodio do najvećih uspjeha i u ovoj priči će svi biti zadovoljni”, piše Mundo.

PODIJELI