PODIJELI

Legendarna bh. rukometašica i jedna od najboljih golmanica od nezavisnosti naše zemlje, Adela Merdžanić, vodi životnu borbu.

Adela je objavila jučer da boluje od kancera debelog crijeva, a širom Bosne i Hercegovine počeli su se javljati oni koji su voljni da joj pomognu.

Jedna od humanitarni akcija je i prijateljski duel ŽRK Ilidža i ŽRK Hadžići, čije je boje Adela branila u svojoj bogatoj karijeri.

“SVI ZA ADELU!

Pod sloganom “Svi za Adelu”, ŽRK Ilidža i RK Hadžići će u narednom periodu odigrati prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje legende ženskog rukometa u BiH, reprezentativke i igračice koja je u svojoj dugogodišnjoj karijeri nosila dres oba naša kluba. Adela vodi borbu protiv opake bolesti a mi ćemo biti uz nju u ovoj najbitnijoj utakmici za nju, isto kao što je i ona bila uz nas na svakoj utakmici koju je odigrala!

U prodaju će biti puštene karte po simboličnoj cijeni od 5 KM. Pozivamo sve navijače, ljubitelje sporta i rukometa, naše sugrađane i ljude dobre volje da se odazovu i pomognu u prikupljanju neophodnih sredstava. Datum odigravanja utakmice biće naknadno objavljen, a karte možete kupiti preko naših FB stranica, prostorijama klubova i štandovima koji će biti postavljeni širom Hadžića i Ilidže.

Pomozimo našoj Adeli u njenoj najbitnijoj utakmici!!!”, stoji u saopštenju ŽRK Ilidža i RK Hadžići.