Connect with us

Izdvojeno

Taekwondo reprezentativka BiH prva na WTE listi

Objavljeno prije

,

Reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Taekwondo kluba Sarajevo Ada Avdagić nalazi se na prvo mjesto rang liste WTE rankinga u kategoriji juniora do 42 kilograma, prenijela je Fena.

Sjajni rezultati iz prethodnog perioda doveli su Avdagić na prvo mjesto prestižne liste, a u protekloj godini osvojila je zlatnu medalju na Slovenia G1 Open, zatim zlatnu medalju na Sofia G1 Open, kao i na evropskom klupskom prvenstvu održanom u Zagrebu prethodne godine.

Također je osvojila i titulu državnog prvaka, a proglašena je i olimpijskom nadom.

– Presretna sam prvim mjestom na svjetskoj listi. Trud i rad se uvijek isplate. Trudit ću se biti još bolja na svom putu prema Olimpijadi 2024. Želim se zahvaliti svima na podršci, naročito svom treneru Ibrahimu, svojoj porodici, Taekwondo savezu BiH i Olimpijskom komitetu BiH, kao i svima koji me podržavaju i vjeruju u mene, kazala je Avdagić.

Ada je jedna od najvećih uzdanica Taekwondo sporta u Bosni i Hercegovini. Dugi niz godina ostvaruje sjajne rezultate, i pretendent je za nastup na OI u Parizu 2024. godine. Stipendista je Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

NAJČITANIJE