Connect with us

Ostali sportovi

Taekwondo spektakl “Pyramid Bosnia Open 2022” u parku Ravne 2

Objavljeno prije

,

Dana subota 21.05.2022. godine u Gradu Visoko, mjesto Park Ravne 2, održano je međunarodno takmičenje “Pyramid Bosnia Open 2022”. Domaćin velikog međunarodnog spektakla u taekwondou, bili su : Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i Taekwondo kolektiv „Bosna” Visoko. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Taekwondo saveza BiH a u organizaciji Taekwondo Kolektiva Bosna. Grad Visoko bio je zlatni sponzor, Općina Vareš srebreni sponzor te Općina Breza bronzani sponzor takmičenja.

Na takmičenju učešće uzeli 23 kluba iz BiH i TKD klub iz Ulcinja (Crna Gora). Prijavljeno je 404 takmičara koji su se takmičili u Borbama, Formama (Poomsama) i Kickovima, a takmičenje je održano na otvorenom na 6 borilišta.

U prelijepom ambijentu Parka Ravne 2, gdje se održavalao takmičenje, postignuti su sljedeći rezultati :

U borbama ekipno:
1. TKD Kolektiv Bosna, ekipni plasman u borbama
2. TKD Victory Vogošča,
3. TKD Nur Kakanj.
U Poomsama (Formama) postignuti su sljedeći rezultati :
U muškoj konkurenciji
1. TKD Ulcinj (Crna Gora),
2. TKD Dragon Doboj Jug,
3. TKD Rudar Kakanj,
U ženskoj konkurenciji
1. TKD Dragon Doboj Jug,
2. TKD Olimpic Sarajevo,
3. TKD Ulcinj (Crna Gora)
U Kickovima postignuti su sljedeći rezultati :

U muškoj konkurenciji
1. TKD Iskra Hadžići,
2. TKD Victory Vogošča,
3. TKD Nur Kakanj,
U ženskoj konkurenciji
1. TKD Iskra Hadžići,
2. TKD Victory Hadžići,
3. TKD Cro Star Mostar.

Za najboljeg seniora proglašen je Rahim Trtovac.
Za najbolju seniorku proglašena je Dženeta Kadrić – TKD Kolektiv Bosna.
Za najboljeg juniora proglašen je Abdulah Bejtić.

Za najbolju juniorku proglašena je Amila Karaga.

Za najboljeg kadeta proglašen je Tin Jurešić.

Za najbolju kadetkinju proglašena je Arta Ismailaga.

Za najboljeg mlađeg kadeta proglašen je Eldar Kubat.

Za najbolju mlađu kadetkinju proglašena je Džejna Puščul.

Za najboljeg vrtićanca proglašen je Abaz Ramić,

Za najbolju vrtićanku proglašena je Sumejra Spahić.

Za najboljeg formaša u mošloj konkurenciji proglašen je Amel Nuti.

Za najbolju formašicu proglašena je Amra Dushku.

U ukupnom plasmanu svih konkurencija EKIPNI POBJEDNIK TKD KOLEKTIV BOSNA!!

Takmičenje je otvorio načelnik Vareša Zdravko Marošević, koji je jedan od pokrovitelja turnira, dok je u ime domaćina, TKD kolektiva “Bosna” prigodne zahvalnice zaslužnim uručio Edin Kajević Kaja.

Prisutnima se obratio i Predsjednik TKD saveza BiH, g-din Šarić Samir, koji je istakao da je ovo prvo takmičenje u taekwondou a koje se je održava na otvorenom u prelijepom ambijentu Parka Ravne 2, a koje je zaželio da protekne u najboljem redu te takmičarima poželio sreću i uspjeh na takmičenju.

U toku takmičenja posjetio nas je i jedan od pokrovitelja takmičenja Gradonačelnik Grada Visokog, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije prisutvovao smaom činu otvorenja.

Treneri koji su predvodili naš TKD Kolektiv bili su : Edin Kajević Kaja, Ahmedspahić Kerim, Kajević Sajra.
Pravdu ispred TKD Kolektiva Bosna dijelile su : Anesa Pulo i Naida Durak, licencirane sudije od strane TKD Saveza BiH.

Zahvaljujemo se svim klubovima koji su uzeli učešće te svim osvajačima medalja, takođe zahvaljujemo se svim pokroviteljima i sponzorima koji su podržaloi naše takmičenje.

Nadamo se da ćemo i iduće godine organizovati naše takmičenje na otvorenom te da će to postati tradicija, a sve kako bi promovisali olimpijski Taekwondo sport u BiH i mladima pružili uslove za nastup na borilištima kakva imaju zemlje EU i svijeta.

Sljedeće aktivnosti TKD Kolektiva Bosna su nastup na 3 rd Ulcinj Trophy 2022Ulcinj – Crna Gora koji se održava 28.05.2022. godine, te 2022 Multi European Games – Bugarska, turnir E i G kategorije, dana 02-08.06.2022 godine, a gdje nastupa naš Europski klupski šampion Adilović Fahrudin.


Ostali sportovi

Lana Pudar ne zna prestati sa fantastičnim uspjesima: Drugo mjesto za Lanu!

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

U toku su Mediteranske igre u Oranu, a Lana Pudar je napravila novi odličan rezultat.

Mlada bosanskohercegovačka plivačica osvojila je drugo mjesto, odmah iza Slovenek Neze Klančar. Riječ je o polufinalu utrke 50 metara delfin.

Na ovaj način, Lana je nastavila sa fantastičnim uspjesima koje niže. Ovim uspjehom, također, Lana je zauzela svoje mjesto u finalu Mediteranskih igara u spomenutoj disciplini.

Vrijeme naše plivačice bilo je 26.78.


Nastavi čitati

Ostali sportovi

Pogledajte kako je Lana Pudar “pomela” konkurenciju i osvojila zlato (VIDEO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar isplivala je finalnu utrku u disciplini 200 metara delfin na Mediteranskim igrama u Oranu i osvojila prvo mjesto s vremenom 2:09.18, te osvojila zlatnu medalju.

Lana Pudar je iza sebe ostavila portugalsku plivačicu Monteiro Martins (2:09.39) i treću Turkinju Merve Tuncel (2:12.59).

Pogledajte kako je Lana plivala večerašnje finale.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. košarkaši poraženi od Češke u Pardubicama

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Pardubicama u dvorani Enteria Arena gostovala selekciji Češke u okviru petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bh. košarkašima bila je potrebna pobjeda kako bi osigurali plasman dalje u narednu fazu. Ipak, doživjeli su poraz rezultatom 93-81.

Prva četvrtina završena je u korist domaće selekcije, koja je bila nešto preciznija, pa su na prvi odmor otišli pri vodstvu od 24-17.

U drugoj četvrtini Češka je krenula još ofanzivnije. U trenutnoj situaciji, domaćoj selekciji je više “gorilo” pod nogama, jer ih je samo pobjeda održavala u životu za plasman dalje. Češka je drugu četvrtinu dobila u svoju korist rezultatom 27-19, pa se na poluvrijeme otišlo pri vodstvu Češke od čak 51-36, što je svakako bila velika prednost.

Treća dionica pripala je bh. selekciji rezultatom 19-22, ali naši košarkaši do kraja susreta nisu uspjeli stići zaostatak.

Susret je završen rezultatom 93-81.

Najefikasniji u redovima BiH bio je Džanan Musa sa 16,pratili su ga Roberson sa 16 i Halilović 13. U redovima Češke efikasan je bio Bohacik sa 16, Balvin je postigao 19, a Satoransky 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Nastavi čitati

NAJČITANIJE