PODIJELI

Ovoga vikenda igraju se mečevi 19. kola u prvenstvu Druge lige FBiH-Centar, a koji donose nekoliko veoma zanimljivih i neizvjesnih susreta.

Jedan od njih igra se u Ustikolini, a gdje će domaća ekipa NK Kolina koja je bez poraza u nastavku prvenstva, ugostiti drugoplasirani tim na tablici ekipu FK Famos iz Hrasnice.

Oba rivala su prošlom kolu na „vručim“ terenima u Maglaju (Natron-Kolina 1:1 op.aut.) i Olovu (Stupčanica-Famos 1:1 op.aut.) odigrali dobro i osvojili po jedan veoma vrijedan bod. Pred teško gostovanje kod neugodnog domačina u Ustikolini raspoloženje u taboru „motorista“ iz Hrasnice je na visokom nivou. Svi igrači marljivo su trenirali i izvršavali sve zamisli šefa struke Adnana Ćupine i uigravali taktiku sa kojom će pokušati ostvariti povoljan rezultat u ovom za njih vrlo bitnom meču i njihovoj trci za prvaka i plasmana u prvu federalnu ligu.

Svi u taboru Famosa su svjesni težine zadatka koji ih očekuje protiv domaće ekipe koja je spoj mladosti i iskustva(Polovina, Karahodža, Begović, Korda, Džebo, Korjenić…) i koji može nanijeti dosta neugodnosti u igri svakom rivalu, a pogotovo na njihovom terenu.Uz sav respekt i poštovanje ekipe Koline u taboru Famosa su svjesni da i oni imaju sjajnu ekipu, da nisu slučajno drugi na tablici i da će svi igrači (Nezić, Torlak,Lončarić, Sarvan, Haznadar, Džudžević, Husović…) u ovom meču pružiti maksimum znanja i požrtvovanja.

O očekivanjima u ovom meču, atmosferi u timu, igračkom kadru više nam je rekao izvrsni napadač Meris Tahmaz, koji kaže:

-Pred nama je jedan težak meč,protivnik koji izuzetno dobro igra na svom terenu i gdje gosti vrlo rijetko osvajaju bodove. Kolina je ekipa koja igra borbeno, požrtvovano, agresivno svih 90 minuta meča i koja ni pred jednim rivalom ne istiće „bijelu zastavu“. Svjesni smo svi u timu da će i protiv nas biti silno motivisani da ostvare uspjeh, ali mi smo se spremali izuzetno kvalitetno da im odgovorimo našom dobrom partijom. Što se tiče igračkog kadra nedostaje samo kartonirani Alija Čulov,dok se u tim vračaju svi igrači koji su imali zdravstvenih problema. Mi imamo svoj cilj a on je ulazak u viši rang takmičenja, a da bi to ostvarili moramo u svakom meču igrati ofanzivno,borbeno,sa puno trke,htijenja…i pokušati u fer i sportskoj igri nadigrati svakog rivala. Tako ćemo nastupiti i u ovom meču i vjerujem da ćemo ostvariti povoljan rezultat protiv čvrste ekipe Koline.

R.Mamela /sportske.ba

PODIJELI