Connect with us

BH Reprezentacija

Talentirani nogometaš Daniel Martinović pred vratima Kelna

Objavljeno prije

,

Daniel Martinović jedan je od desetine nogometaša, koji su, igrajući u Austriji, izborili se za nastup u reprezentaciji BiH.

Počelo je s Farukom Hujudurovićem, tadašnjim stoperom Rida, kasnije se Samir Muratović, kao jedan od najboljih nogometaša Šturma, vratio u državni tim.

Anel Hadžić također je iz Rida, potom Šturma obukao dres BiH. Talentirana braća Nihad i Osman Hadžikić pozivani su iz NSBiH, ali je austrijska nogometna federacija stavila “veto”. I braća Ervin i Denis Omić su izmakli NSBiH, isključivo zbog pasivnosti bh. saveza.

Adin Mujanović i Ivan Šarčević igrali su za U 17 BiH.

Super nogometni dragulj Tarik Muharemović iz Austrije se izborio za poziv slavnog Juventusa, čiji je član. Muharemović se uspio oduprijeti želji austrijskog saveza i on nastupa za U 21 BiH.

Na dobrom putu da izgradi zavidnu karijeru je izuzetno perspektivni Daniel Martinović.

Jedan je od najboljih u omladinskoj školi bečke Austrije. Zapažene igre nisu promakle skautima, pa je Martinović prihvatio poziv čuvenog njemačkog kluba. Daniel će nekoliko dana trenirati s U-18 u Kelnu. Premda još nema sedamnaest godina Danielu ne predstavlja problem što će u Kelnu trenirati sa starijima. Vrlo je zahvalan i koristan igrač na više poziciji, premda se najbolje osjeća u vezi. Kao šestica ili desetka, ovisno od želji trenera i potrebi tima.

Martinović trenira u Kelnu i čeka poziv iz NSBiH. Ljetos je bio na okupljanju u Zenici i pokazao raskošno nogometno umijeće.

Ostane li u Kelnu, bit će to velik pomak u njegovoj karijeri, vrati li se u Austriji, imat će još više motiva da kroz klupske i utakmice u reprezentaciji pokaže svoj potencijal.

E. K.


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE