Connect with us

Ostalo

TAVLA: TNT zadržao lidersku poziciju

Objavljeno prije

,

U organizaciji Tavla kluba ” Ta – Ko ” iz Konjica u restoranu hotela ” Konak ” susretima 5. kola nastavljen je Tradicionalni 21. po redu turnir ” Konjičkih mahala 2018 / 2019 ” na kojem učestvuje 11 ekipa sa 68 igrača ove najstarije igre na svijetu.

U 5. kolu odigran je derbi između ekipe TNT i Donje Mahale koji je završen rezultatom, 8:8, te je TNT i dalje lider na tabeli.

Rezultati 5. kola, TNT – Donja Mahala 1:1 ( 8:8 ), Konak – Kolonija ( odg.), Ložiona – Konjic 0:1 ( 7:9 ), Varoš – Placa 0:1 ( 7:9 ), Luka – Stari Pazar 0:1 ( 7:9 ), slobodan Prkanj .

Poredak nakon 5. kola, TNT 7 bodova ( 41:23 ), Placa 6 ( 38:26 ), Stari Pazar 6 ( 32:32 ), Prkanj 5 ( 33:15 ), Donja Mahala 5 ( 45:35 ), Varoš 5 ( 37:43 ), Konjic 4 ( 25:23 ), Ložiona 3 ( 34: 46 ), Kolonija 2 ( 29:35 ), Luka 1 ( 28:36 ), Konak 0 ( 13:35 ).

Parovi, 6. kolo, 17. decembra u 18:30 sati, Donja Mahala – Stari Pazar, Ložiona – TNT,
Placa – Konjic, Konak – Varoš , Prkanj – Kolonija, slobodna Luka .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)


Ostali sportovi

U nedjelju u Domu mladih kickboxing turnir “Braća Bašović”, posjetioci će uživati u šest borbi

Objavljeno prije

 

Autor

U Sarajevu će se u nedjelju, 27. novembra od 18 sati, održati tradicionalni 20. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Na turniru koji se održava u Domu mladih KSC Skenderija učestvovat će najbolji borci iz cijele BiH.

Na programu su tri uvodne i tri glavne borbe. U uvodnim borbama borit će se: do 71 kg Mirza Mujanović (Ilidža Sarajevo) – Amar Bureković (KVB Đerzelez Kiseljak), do 63,5 kg Džan Ždrale (Kasper Konjic) – Amar Horozović (Dragon Halifa) i do 91 kg Šefik Hasić (Đerzelez Kiseljak) – Haris Islamović (Ilidža Sarajevo).

U glavnim borbama nastupit će: do 81 kg Benjamin Memija (SuperPro Sarajevo) – Jasko Skalić (KBV Kurto Bihać), do preko 91 kg Ajdin Gadžo (KBS Panter Sarajevo) – Naser Pipić (KBV Isak Zenica) i do 71 kg Nuh Hebibović ( Ilidža Sarajevo) – Nedim Malkoč (KBV Kurto Bihać).

Na današnjoj konferenciji za novinare prisutnim su se obratili Džemko, Nermin i Tarik Bašović i Asmar Imamović, te učesnici Neh Hebibović, Džan Ždrale i Benjamin Memija.

– Drago mi je što ćemo nastaviti tradiciju. Behudin i Bido Bašović su pioniri borilačkog sporta u BiH i ovo je način da im se barem djelimično zahvalimo i sačuvamo ih od zaborava. Naravno, to ne bi mogli uraditi bez pokrovitelja i prijatelja projekta: BH Telecoma d.d., BH Pošta d.o.o., Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Hotela President. Hvala i svim predstavnicima medija koji informišu javnost o ovoj manifestaciji – rekao je Džemko Bašović.


Nastavi čitati

Ostali sportovi

Italija za Olimpijske igre izdvaja ogromna novčana sredstva

Objavljeno prije

 

Autor

Nova italijanska vlada s premijerkom Giorgiom Meloni izdvojila je 400 miliona eura za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Cortini d'Ampezzo, javlja austrijska novinska agencija APA.

Prijedlog državnog proračuna za buduće razdoblje, koji su ministri već potvrdili, predviđa da će se za infrastrukturu igara 2024. godine izdvojiti 120 miliona eura, 2025. godine 140, a 2026. godine 140 miliona eura.

Ukupni početni budžet igara, koje će biti održane od 6. do 22. februara 2026., bio je 1,4 milijarde eura. Poznati su i neki detalji. Otvaranje igara održat će se na stadionu San Siro u Milanu, a završni događaj u rimskoj Areni u Veroni.

Milano će biti domaćin olimpijskih takmičenja za medalje u dvoranskim sportovima – hokeju na ledu, umjetničkom klizanju i brzom klizanju. Planinska područja oko Cortine ugostit će sva takmičenja u skijanju i bordanju, a u Cortini će se održati i takmičenje u curlingu. Skijaško trčanje i skokovi održat će se u dolini Fiemma.

Ostaje otvoreno pitanje provođenja takmičenja u sankanju i bobu. Prvobitni plan je predviđao takmičenje u Cortini, ali u posljednje vrijeme postoji prijedlog da se taj dio preseli u austrijski Innsbruck, na olimpijski poligon u Iglsu, jer staza u Cortini treba skupu obnovu.

Slabija strana organizacije igara je 400 kilometara udaljenosti između Milana i planinskih terena. Neki također zamjeraju da će se alpski skijaši i skijašice takmičiti na dva odvojena terena, jer su muške utrke na rasporedu u Valtellini, što će otežati pristup navijačima i novinarima, a uz logističke probleme, dva terena znače i veće troškove, prenosi STA.


Nastavi čitati

Ostali sportovi

Mladi bh. bokseri osvojili 32 medalje na turniru “Trofej Grada Sarajeva”

Objavljeno prije

 

Autor

Međunarodni turnir u olimpijskom boksu za juniore i mlade “Trofej Grada Sarajeva” održan je od 18. do 20. novembra u Olimpijskoj dvorani ”Ramiz Salčin” u Sarajevu, povodom Međunarodnog dana djece.

Takmičari iz BiH osvojili su 11 zlatnih, 11 srebrenih, te deset bronzanih medalja, saopćeno je iz Bokserskog saveza Kantona Sarajevo.

Turnir je organizovao Bokserski savez Kantona Sarajevo u saradnji sa Bokserskim klubom ”Sarajevo”, a organizovan je u skladu sa pravilima Evropske bokserske asocijacije (EUBC).

Na turniru je učestvovalo oko 100 takmičara iz, Grčke, Slovenije, Švedske, Mađarske, Rumunije, Turske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Turske i BiH, među kojima su bili i mnogi nacionalni prvaci svojih zemalja.

Sva tri dana turnira su se mogli vidjeti odlični mečevi i uživati u vrhunskom boksu. Turnir je od neprocjenjive vijednosti za takmičare BiH, koji su po prvi puta u kategorijama juniora i mladih imali priliku u Sarajevu se takmičiti sa internacionalnim talentovanim takmičarima svjetskog kalibra.

Za najboljeg boksera turira proglašen je Krisztian Nileborg, koji je inače i aktuelni evropski juniorski prvak i najbolji bokser Evropskog prvenstva u olimpijskom boksu održanog 2022. godine u Italiji.

Bilo je zadovoljstvo boksati na ovom turniru. Veoma smo zahvalni organizatoru za srdačan doček i odličnu organizaciju turnira. Nadam se da se vidimo ponovo iduće godine -izjavio je Nileborg.
Za najboljeg juniorskog boksera i bokserku turnira proglašeni su Benjamin Nileborg (Mađarska) i Isabelle Josefsson (Švedska). Za najboljeg mladog boksera i bokserku turnira proglašeni su Tomislav Đinović (Crrna Gora) i Seropian Lucin (Švedska).


Nastavi čitati

NAJČITANIJE