PODIJELI

Na press konferenciji Košarkaškog saveza BiH povodom okupljanja ženske juniorske reprezentacije uoči Evropskog prvenstva A divizije u Sarajevu, predsjednik KS BiH Mirza Teletović zahvalio se Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo.

“Ovo je prelijepa priča koja traje više godina. Oni su prepoznali projekt i zahvaljujem se Visit Sarajevo, to je prelijep projekt. KSBiH želi promovisati Kanton Sarajevo i tako nastaviti. Hvala gospodinu Muzuru”, rekao je Teletović.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je kako su za vrlo kratak period došli do realizacije kvalitetnih projekata.

“Pored svojih bogatstava, mislimo da je najbolji ambasador BiH sport i film. Na ovaj način najbolje predstavljamo BiH i s KSBiH na obostrano zadovoljstvo nastavljamo raditi. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovako. Trudimo se da ponesu svi lijepe uspomene na Sarajevo. Sigurno će lijepa iskustva iz ovog grada biti preporuka turistima da i novi dođu u naš grad. Povećan je broj dolazaka, uduplan je broj noćenja u Sarajevu, to nam je konačni cilj da im osiguramo što više sadržaja u BiH. Skupština FIBA-e će biti sjajna prilika da se 2021. dodatno predstavimo svijetu. Čestitam svima i želim našim košarkašicama uspjeh”, kazao je Muzur.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan zahvalio se Teletoviću kao i TZ Sarajeva te je najavio prvenstvo.

“Nadamo se da ćemo s njima pokazati da smo spremni za ovakve poduhvate. Od početka smo se uz pomoć prijatelja obratili FIBA-i i uz pomoć Mirze su nam odobrili da organiziramo prvenstvo. Dogovor je da FIBA 2021. godine održi Skupštinu u Sarajevu, gdje će prvi ljudi biti na okupu što nam može donijeti nova prvenstva u Sarajevo. Još uvijek imamo problema, ali novi stručni štab je uspio sve organizovati na vrhunskom nivou”

Evropsko prvenstvo se održava 5. do 14. jula u Sarajevu.

PODIJELI