PODIJELI

Na Tenis centru Zara u Jablanici svake  godine od 2018. igra se Tenis liga Općine Jablanice na kojoj uglavnom učestvuju teniseri iz Jablanice i Konjica. Vlasnik centra je Amel Motika koji je više nego zadovoljan odzivom rekreativaca i najavljuje ovog ljeta treću sezonu sve polularnije lige.

“Tenis centar “Zara” Jablanica otvoren je ponovo 14.6.2018. godine, a dobio je ime po mojoj kćerci Zari. Želju za tenisom vučem od studijskih dana na Univerzitetu “Džemal Bijedić”, gdje sam prvi put uzeo reketu u ruke i odmah zavolio taj sport. Ideju sam dobio prilikom plaćanja termina u osnovnoj školi za našu školu fudbala MNK “Pionir” Jablanica, te sam kroz razgovor sa direktorom Osnovne škole “Suljo Čilić” razvio tu ideju da se aktivira teniski teren ili da se najvjerovatnije ruši. Tada nije bio u funkciji, čak je sve više ličilo na smetlište. Dobio sam teren na korištenje uz uvjet da ga vratim u njegovo normalno stanje. Prihvatio sam veliki izazov jer tenis kao sport nije toliko afirmisan i popularan u Jablanici, pa čak ni u Bosni i Hercegovini. Mnogi su me odgovarali od tog projekta jer su smatrali da ne može uspjeti, pogotovo jer teren postoji 10-tak godina i nije se ništa pomaklo prema popularizaciji tenisa. Međutim, uprkos svemu imao sam osjećaj da mogu kroz moju viziju i organizaciju, te kroz određene korekcije da probudim želju za ovim sportom koji važi inače za jedan od najskupljih sportova na svijetu”, kaže nam vlasnik Tenis centra “Zara”, Amel Motika.

“Krenuo sam od reketa koje su poprilično skupe za rekreativce te sam kupio rekete koje sam iznajmljivao uz termin kao i loptice. Reflektore sam proširio sa 2  na trenutno 12 i sa tim poboljšao svjetlost i atraktivnost noćnih termina. Tokom prve sezone oformio sam ligu pod nazivom Tenis liga Općine Jablanica na kojoj su uzela učešće 36 igrača. Među njima je bio i legendarni Mirza Teletović. Evo danas bilježimo treću sezonu lige a rekreativaca ima sve više i više. Redovno nas posjećuju rekreativci iz Konjica koji su prezadovljni sa terenom. Mislim da sam kroz ovaj projekat ispunio sebi veliku želju da učinim nešto pozitivno za tenis kao sport i da se sutra to nastavi sa istom ljubavi koja je potrebna da bi se uspjelo u ovom poslu. Nadam se da nikada neće doći u stanje koje sam zatekao i da će to uvijek biti u rukama sportskih radnika ili ljubitelja sporta koji uživaju u ovome. Na kraju bih se zahvalio svim ljudima koji su mi pomogli prilikom rekonstrukcije terena, pogotovo Safetu Bećiću i osobi koja radi od prvog dana sa mnom na terenu, Emi Karić”, rekao je na kraju Amel Motika.

 

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI