PODIJELI
Marc Andre Ter Stegen je ovih dana jedna od glavnih tema u katalonskim medijima, jer navodno odbija da produži ugovor po uslovima koje Barcelona nudi. Barcelonaa je ponudila Ter Stegenu ugovor do 2024. godine sa platom od 6,5 miliona eura godišnje, ali Nijemac smatra da zaslužuje daleko više, kao drugi najvažniji član ekipe uz Lea Messija.

Recimo da Arturo Vidal i Ivan Rakitić zarađuju oko osam miliona eura, što potvrđuje nepravdu prema Ter Stegenu.

Upravo to želi da iskoristi Bayern koji u Ter Stegenu vidi idealnu dugogodišnju zamjenu za Manuela Neuera. Ovaj 33-godišnji golman je posljednjih sezona sklon povredama, nije više na onom nivou od prije nekoliko godina, a Ter Stegen prijeti i da mu uzme titulu prvog čuvara mreže u reprezentaciji.

Neuer zahtijeva novi i to višegodišnji ugovor, kao i Thomas Muller, ali Bayern odugovlači sa pregovorima i ne želi da pristane na takve ucjene.
Uz to, Neuer nije u dobrim odnosima sa Beckenbauerom, počasnim predsjednikom Bayerna, koji i dalje ima veliki uticaj na rad uprave.

Treba dodati i to da je Ter Stegen šest godina mlađi, da je u formi života i uz Jana Oblaka definitivno najbolji golman svijeta…

U Barcelonu je stigao na ljeto 2014. godine za samo 12 miliona eura.
PODIJELI