Connect with us

BH Reprezentacija

Terim poslao jaranu e-mail, Kajtaza i Misimovića se ne sjeća?!

Objavljeno prije

,

Fatih Terim, kandidat za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslao je e-mail svom prijatelju Tariku Hodžiću, u kojem navodno stoji kako je zainteresiran za preuzimanje Zmajeva, te da istovremeno traži razgovore sa čelnicima Nogometnog saveza BiH na višem nivou, pišu danas mediji, pozivajući se na izvore u NSBiH.

Zanimljivo je da se popularni Imperator početkom decembra u Istanbulu sastao s članovima Radne grupe koju je oformio NSBiH (Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović), ali da se nakon toga nije javio njima, nego svom prijatelju na čiju je molbu i o svom trošku primio predstavnike NSBiH.

U međuvremenu su turski novinari objavili kako se radilo o klasičnom cirkusu, za Terimove vlastite potrebe.

Izgleda da se tom cirkusu, sada za potrebe NSBiH i Elvedina Begića, još ne nazire kraj.

Terim je sada poslao e-mail, a neko bi taj e-mail trebao predočiti čelnicima NSBiH, pa će taj neko Terimu odgovoriti kada tom nekome odgovore čelnici NSBiH?! Smijurija kakvu bh. Savez i reprezentacija ne pamti od svog osnivanja.

Pored Terima, Begić je u medije lansirao i ime Sven Gorana Erikssona, iako realno ne postoji niti jedan posto šansi da će ijedan od dva spomenuta stručnjaka preuzeti našu nogometnu A selekciju. Iz jednostavnog razloga. Plaću koju je odredio NSBiH, i Terim i Eriksson zarađuju kao dnevnicu u svom poslu.

No, nema sumnje da su Begić i njegovi istomišljenici spremni na beskonačno poigravanje sa ugledom Saveza i reprezentacije, a sve za račun jeftine vlastite promocije i bacanja prašine u oči bh. nogometnoj javnosti.

Zato neće biti iznenađenje ako se Begić zaputi u Istanbul na “pregovore”. Fotka s velikim Imperatorom je u igri. Neprocjenjivo za nogometne anonimuse.

(E.Borovina/Fokus.ba)


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE