PODIJELI

Škola nogometa FK Željezničar nadaleko je poznata. Na terenima Grbavice izniklo je na stotine igrača koji su ostvarili uspješne karijere.

 

Mlađa generacija navijača, logično, najviše pamti period nakon rata. Željo je osvajao titule, igrao evropske utakmice, a mnogi se pitaju šta bi se dogodilo da nije tako brzo prodavao neke od svojih najboljih igrača.

 

Pokušali smo sastaviti tim od igrača koji su u posljednjih 15 godina napustili Grbavicu. Pred vama je ekipa Željinih bisera, igrača koji su napravili uspješne karijere:

Na golu je Ibrahim Šehić, u zadnjoj liniji su Sanel Jahić, Miroslav Stevanović, Ervin Zukanović i Edin Cocalić. U veznom redu su Amer Gojak, Haris Hajradinović, Semir Štilić, Edin Višća i u napadu Armin Hodžić i Edin Džeko. Rezerve su Vedran Kjosevski, Tomislav Tomić, Anel Šabanadžović, Amir Hadžiahmetović, Riad Bajić, Kerim Memija.

 

Logičnim se nameće pitanje, šta bi bilo da su u jednom trenutku svi ovi igrači mogli igrati zajedno. Da li bi se čula himna Lige prvaka i zatresla “mušema” na centru Grbavice? To, nažalost, nikad nećemo saznati.

 

(Sportske.ba)

PODIJELI