PODIJELI

U Mladosti iz Kikača još uvijek žale za Kupom BiH. Nesretno su u osmini finala ispali od Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Imali su sve u svojim rukama. Publiku, rezultat, prilike, ali su u posljednjoj sekundi primili gol za izjednačenje, a potom ispali na penale…

Samo par mjeseci poslije Tom Cat Arena ponovo je poprište velike utakmice. U Kikače stiže Svatovac iz Poljica, federalni drugoligaš. Zajedničko Mladosti i Svatovcu je što su i jedni i drugi igrali u Kupu BiH i ostvarili značajan rezultat. Zbog toga ovaj polufinalni par Kupa TK plijeni pažnju. Finale Kupa TK garantira plasman u Kup Federacije, još jedne prepreke na putu do Kupa BiH.

Tom Cat Arena u Kikačima tradicionalno je neosvojiva tvrđava za ekipe iz viših rangova, a kada u timu imate rasnog golgetera poput Semira Mujkanovića, koji je godinama igrao i u Premijer ligi BiH, onda je sve moguće.

“Spremni smo za nove izazove u Kup takmičenju. Odlična atmosfera vlada u našem klubu i svi jedva čekamo da istrčimo na teren naše neosvojive tvrđave te uz pomoć naše publike plasiramo se u finale. To je utakmica koja nam donosi plasman u Kup Federacije. Naravno, sanjamo da ponovo igramo u Kupu BiH. To bi bio još jedan veliki događaj za naše mjesto”, izjavio je za “Sportske.ba” Semir Mujkanović.

Susret Mladosti i Svatovca igra se sutra (srijeda) od 17 sati, a ulaz na Tom Cat Arenu je 3 KM.

(N.S./Sportske.ba)