PODIJELI

U okviru 21. kola prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše, tuzlanska Sloboda večeras gostuje u Kaknju.

Tuzlaci su već osigurali Ligu za prvaka, dok su Kakanjci vrlo blizu šestoj poziciji, ali su važni bodovi koji se prenose u ligu šestorke.

Večerašnja utakmica bit će zanimljiva i po tome što OKK Slobodu vodi Josip Pandža, koji je trenirao ekipu Kaknja, a igraju Milivoje Božović i odnedavno Obrad Tomić, koji su svojevremeno nosili dres kakanjskog kluba.

– Proveo sam u Kaknju dvije sjajne godine u vrijeme kada je trener bio Pandža, gdje smo jednu godinu bili viceprvaci države. Za taj klub i grad me vežu sjajne uspomene, kako sportske tako i one ljudske, izvan terena, jer sam stekao neke životne prijatelje – rekao je za Fenu centar OKK Slobode Obrad Tomić.

Navodi da su se u međuvremenu okolnosti promijenile, a u svijetu profesionalizma nema puno mjesta za emocije.

– To je tako i večeras su oni nama sportski rivali i sigurno je da će se sve drugo ostaviti po strani, jer je i nama ta utakmica jako bitna, da okončamo ligaški dio pobjedom prije Lige za prvaka, upravo zbog toga što se bodovi prenose – objašnjava centar OKK Slobode.

Ima veliki respekt prema ekipi Kaknja i podsjeća da su na svom terenu pobijedili Široki i Spars, koji su u vrhu domaćeg prvenstva.

– To dovoljno govori o njihovom domaćem terenu za koji znamo odlično da je dosta „vruć“. Spremili smo se dobro, kvalitetnija smo ekipa na papiru, ali to treba da se prenese i na teren. Oni igraju agresivni, čvrsto u odbrani i iz toga otvaraju brze kontranapade. Trebamo odgovoriti jakim kontaktom i ako to ispoštujemo, sigurno je da će biti dosta lakše doći do pobjede. U suprotnom, ako dopustimo da nas “tuku”, neće biti dobro. No, znamo šta nas čeka, spremni smo za utakmicu i želimo da se s teškog gostovanja vratimo s dva boda – poručio je Tomić.

Smatra da u Ligi za prvaka OKK Sloboda ima šta reći, jer ima kvalitetan roster.

– Moramo znati i snagu drugih ekipa, tako da ćemo ići iz utakmice u utakmicu i pokušati pobijediti u što većem broju susreta. Očekujem da se plasiramo u polufinale, a tamo je sve moguće – zaključio je Tomić za Fenu.

Utakmica Kakanj – OKK Sloboda igra se večeras od 18.30 sati.

(FENA)

PODIJELI