PODIJELI

Poslije višemjesečne pauze ovog vikenda(11. i 12. mart) kreće nastavak prvenstva u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH, grupa Centar. Jedan od derbija ovog prvog proljetnog kola igra se u Zavidovićima, a gdje će domaća Krivaja koja je jesen okončala na desetom mjestu sa samo 15 osvojenih bodova ugostiti lidera na tablici, momčad TOŠK-a iz Tešnja koji je ubjedljivo prvi sa osvojena 32 boda i impozantnu gol-razliku od plus 23 gola (28:5).

Pred ovaj ogled raspoloženje u svlačionici tima iz Tešnja je na visokom nivou,svi igrači jedva čekaju subotu(15 sati,op.aut.) da istrče na travnjak stadiona, na kome je karijeru počeo i naš proslavljeni nogometaš Safet Sušić. Šef stručnog štaba TOŠK-a, trener koji 24 sata „sanja“ teren,loptu,igralište…neumorni Igor Remetić,pred ovaj meč koji je veoma bitan za oba rivala i koji bi lako mogao već sada „utabati“ put ka Prvoj ligi Federacije ekipi iz Tešnja, kaže:

“Konačno smo dočekali da nakon duge pauze najzad krene proljetni dio prvenstva, za TOŠK možda najvažnije polusezone u novijoj historiji kluba. Mislim da smo se dobro pripremili za nastavak prvenstva,iako smo kao i svi klubovi imali velikih problema sa mjestom održavanja treninga radi vremenskih prilika za ovo doba godine.Svi igrači su radili maksimalno ozbiljno, motivisano, sa željom da budu fit već od prvog kola nastavka,jer čeka nas napornih 13 kola, a u kojima moramo u svakom tom meču pružiti maksimum znanja,htijenja,požrtvovanja,borbenosti…Svi u klubu, počev od uprave na čelu sa predsjednikom UO Ajdinom Mrgudom, stručnog štaba i igrača su svjesni da neće biti lako, ali izuzetno motivisano ulazimo u nastavak prvenstva.Kada je u pitanju naš prvi protivnik, znamo da nas čeka izuzetno težak meč u Zavidovićima uvijek neugodnoj Krivaji, pogotovo na njenom terenu. Oslabljeni smo neigranjem Mrgude i Maglića zbog kartona i golmana Strike zbog lakše povrede. Ali vjerujem da će igrači koji istrče u Zavidovičima dati svoj maksimum da se ostvari cilj, a to je pobjeda. Do tog ispunjenja cilja pomoći će nam i naši vjerni navijači,frenetični „atomci“ koji najavljuju pravu „invaziju“ na stadion u Zavidovićima,a moji igrači će sigurno „ginuti“ svih 90 minuta meča, na svakom pedlju terena,za svaku loptu,aut,korner…”

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

PODIJELI