PODIJELI

U Madridu je jučer održan sastanak šefova Real Madrida i Tottenhama, javljaju pojedini španski mediji. Sastanak je trebao biti održan u tajnosti, no novinari su “probili” priču.

Delegacije su predvodili predsjednici Florentino Perez i Daniel Levy. Tema razgovora bio je i zimski i ljetni prelazni rok

Levy je navodno došao po svog bivšeg igrača Garetha Balea (30) i usput je Realu ponudio Harryja Kanea (26). Čelni čovjek Tottenhama želi razmjenu plus keš.

Problem je u pregovorima procjena vrijednosti igrača. Engleski mediji pišu da Levy želi prodati Kanea kako bi barem djelomično amortizirao troškove za izgradnju novog stadiona, na što su Spursi utrošili više od milijardu eura.

U Tottenhamu su procijenili da je ljetni prijelazni rok idealno vrijeme za prodaju najvrjednijeg eksponata. Levy je postavio početnu cijenu, a ona se vrti oko 250 miliona eura.

Real želi Kanea, ali Madriđanima se ne sviđa cijena. Kraljevi bi prihvatili spomenutu cifru ako bi Tottenham prihvatio njihovu procjenu vrijednosti Garetha Balea, za kojeg traže otprilike upola manje. To je zasad kamen smutnje u pregovorima. Kako god, kad se sve zbroji, u igri je više od 300 miliona eura.

Podsjećamo da je Bale stigao u Real 2013. upravo iz Tottenhama. Odšteta je iznosila 101 milion eura, iako je Real dugo tvrdio da se radi o 91 milion eura.

Engleski mediji pišu da menadžer Tottenhama Jose Mourinho pokušava nagovoriti šefove Tottenhama da sav zarađeni novac od prodaje Kanea usmjere u nova pojačanja. Smatra da je to jedini način da održe korak s glavnim konkurentima u Premier ligi. Portugalcu će ta ideja jako teško proći.

Kane je projekat Tottenhama. U klubu je od 2010., a ugovor mu ističe u ljeto 2024. Ove sezone postigao je 11 golova u engleskom prvenstvu. Trenutno je povrijeđen, ima problema sa zadnjom ložom i morao je na operaciju. Ne zna se kada će se točno vratiti na teren, najvjerojatnije tek u aprilu.

Tottenham traži hitnu zamjenu. Na listi potencijalnih pojačanja nekoliko je imena, a najnovije ime koje se spominje jest napadač Milana Krzysztof Piatek.

PODIJELI