PODIJELI

Prostorije Fudbalskog kluba Anderlechta u srijedu ujutru bile su pune policijskih agenata, koji su nenajavljeno došli i krenuli da istražuju brojne nepravilnosti

Prema pisanju uglednog belgijskog portala “La Libre.be”, srce ove istrage je transfer Aleksandra Mitrovića u Newcasttle 2015. godine.

Mitrović je prije četiri godine prešao u redove premijerligaša, a Anderlechtu je pripalo 18.5 miliona eura. U cijeli proces bili su uključeni menadžeri Pini Zahavi i Falji Ramadani, prenosi B92.

Oko 30 agenata je u devet ujutru upalo u prostorije kluba i to sa jednim ciljem – istražiti malverzacije oko transfera i druge finansijske nepravilnosti.

“La Libre” navodi da je transfer Aleksandra Mitrovića glavni problem i navodi se kao “srce istrage”. Povodom ovog slučaja obratio se i Pini Zahavi koji je negirao bilo kakve malverzacije u transferu srpskog napadača.

“U srijedu 24.4.2019. godine agenti sprovode istragu u trening centru Nerpede, kao i na samom stadionu. Anderlecht će potpuno sarađivati sa agentima u ovoj istrazi”, saopštili su iz kluba.

Ukupno pet istraga je sprovedeno u srijedu – tri u Anderlechtu i dvije prostorijama Fudbalskog saveza Belgije. Portparol FSB saoštio je da će Savez u potpunosti sarađivati sa nadležnima.

PODIJELI