PODIJELI

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ove subote, a skoro sve ekipe će u proljetni dio prvenstva ući u znatno izmijenjenim sastavima.

Nekoliko klubova je dovelo ozbiljna pojačanja, no kao i obično više je bilo odlazaka ključnih igrača na polovini sezone.

Jedan od timova koji će biti u potpuno drugačijem izdanju, barem kada je napadački dio u pitanju bit će lider Sarajevo. Bordo tim je ostao bez najboljeg strijelca lige Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, a njih dvojicu bi trebali zamijeniti Jasmin Mešanović i Boris Cmiljanić.

I dok je aktuelni prvak našao zamjene u napadu, u odbrani je ostao bez Besima Šerbečića koji se vratio u Rosenborg odakle je bio na posudbi.

Željezničar nije mnogo mijenjao, te će u novu sezonu ući jači za Sinana Ramovića i Jasmina Čelikovića, dok su ekipu napustili Haris Hajdarević, Nermin Jamak, Anel Hajrić i Asim Zec.

Široki Brijeg i Zrinjski su napravili mnogo promjena, a u redove hercegovačkih ekipa većinom su došli igrači iz hrvatske prve i druge lige.

Velež je ostao bez najboljeg strijelca Fejsala Mulića, a njega će u napadu pokušati zamijeniti Dejan Georgijević koji je stigao iz Ferencvarosa.

Najveći transfer među premijerligašima napravio je Borac koji je doveo Dinu Ćorića iz Širokog Brijega.

Najveći gubitnici prijelaznog roka su, čini se, Radnik i Krupa koji su ostali bez ponajboljih igrača. Radnik je ostao skoro bez čitave odbrane i najboljeg igrača Vladimir Bradonjića, te će trener Darko Nestorović će morati veoma brzo uigrati nove igrače prvenstveno u posljednjoj liniji.

PODIJELI