PODIJELI

Engleski mediji insistiraju da je ovo tranziciona sezona za City, ma kako smiješno zvučalo. Navodno je i sam Guardiola upozorio čelnike da ne mogu više da računaju na pravog Aguera, probali su da ubijede Inter da im za 80 miliona eura proda Lukakua, kada je postalo jasno da Lautaro ne ide nigdje, ali Italijani nisu ni razmatrali ponudu, jer previše zavise od Belgijanca.

Naravno uložen je novac u nove igrače, ali Pep čeka dvije stvari. Prva je naravno dolazak Lea Messija, to ga je ubijedilo da potpiše novi ugovor, jer već je bio spreman da pauzira ponovo sezonu od ljeta, a druga je obećanje kluba da će zadržati igrače novim ugovorima.

Prvi je ponuđen Sterlingu koji je po Pepu ključ, De Bruyne također hoće novi ugovor kao i Gabriel Jesus. Ipak, Brazilcu treba pridodati napadača, ako Aguero ode, što je izvjesno. Sterling će inače dobiti ugovor koji će biti najveći u PL, a Jesus će duplirati primanja. Naime, Guardiola smatra da je Brazilac sposoban da igra i kao drugi napadač, da stvara šanse.

Konačni plan uprave i Guardiole je dolazak trojice fudbalera. Prva želja Arapa je Lionel Messi. Najbolji igrač svijeta bi Manchester City uveo u novu fudbalsku dimenziju, a Guardiola želi dovesti još jednog lijevog beka. Pored Messija i krpljenja bekovske pozicije, Guardiola želi Isca. Za fudbalera Reala su spremni ponuditi čak 50 miliona eura.

PODIJELI