Connect with us

Fudbal

Trebao je igrati za BiH, a Zdravko Mamić ga je vidio u Dinamu: Evo šta je trebao dobiti za potpis koji je spriječen

Objavljeno prije

,

Dok se vodi rat za vlast u hrvatskom prvaku Dinamu, članovi kluba su podigli krivičnu prijavu protiv Zdravka Mamića, ali i 45 članova Skupštine kluba, te još tri člana Nadzornog odbora Dinama.

U krivičnoj prijavi piše kako su svi oni na popisu zbog “zločinačkog udruženja, znajući za cilj zločinačkog udruženja i njegove kriminalne aktivnosti počinili krivična djela u sastavu zločinačkog udruženja ili potaknuli drugog na počinjenje kaznenog djela u sastavu takvog udruženja.” Među nekoliko tačaka u kojima se Mamića optužuje da je pokušao iz BiH davati direktive i naloge, nalazi se jedna nama interesantna. Naime, radi se o nerealiziranom transferu švicarskog igrača bh.porijekla Bećira Omeragića, koji se jedno vrijeme dovodio u vezu sa nastupom za reprezentaciju BiH.

“Prema uputama i prethodnim dogovorima između Zdravka Mamića i zastupnika igrača Bećira Omeragića i NN osobe po imenu Ernest, i uvjetima dostavljenim posredstvom djelatnika sportskog sektora kluba Marka Vukelića, Uprava je trebala zaključiti ugovor o profesionalnom igranju između igrača i Dinama, uz sljedeće uvjete:

– Godišnja bruto plata igraču od 650.000 eura na ugovorni rok od 6 godina – Posrednička naknada njegovim zastupnicima u iznosu od 1.600.000 eura uz 15% buduće odštete od igračeve prodaje

– Odšteta njegovom sadašnjem klubu FC Zurich u iznosu od 700.000 eura uz 10% buduće odštete od igračeve prodaje.

Uprava nije provela ovaj transfer. Omeragić je ostao u Zurichu. Iako je najavljivan kao velika nada reprezentacije Švicarske, za koju je i debitirao, Omeragić je u posljednje vrijeme vrlo “rezervisan” po tom pitanju, prenose Sportske novosti.

NAJČITANIJE