PODIJELI

Ekipa Mladosti (DK) za proljetni dio sezone priprema se u Kaknju i Visokom, a trener Nemanja Miljanović imat će težak zadatak da ekipu spasi od ispadanja iz Premijer lige.

Mladost je trenutno deveta na tabeli sa 19 bodova, a u klubu se nadaju da će određene promjene u igračkom kadru donijeti bolje rezultate.

– Nama je najvažnije da ostanemo u ligi. Ipak, ekipa je dosta mlada, a mnogo će zavisiti od toga da li će nas napustiti tri-četiri standardna igrača, kazao je Miljanović za Federalnu TV.

Aktuelnu sezonu Mladost je otvorila deficitom, s obzirom na to da je prilikom priprema veliki broj igrača bio zaražen koronavirusom.

Šest bodova zaostatka za Slobodom i četiri boda više od Radnika daje Mladosti prednost u borbi za opstanak.

– Nije mala stvar kada nismo trenirali 18 – 19 dana nikako. Tek nakon tri četiri utakmice smo počeli nadolaziti i hvatati tu pravu formu. Sada će biti lakše jer imamo više vremena, rekao je golman Semir Bukvić.

Prvi dio priprema tim Nemanje Miljanovića odradit će na terenima u Kaknju i Visokom. Ukoliko prilike to dozvole, zagrijavanje za nastavak prvenstva odradit će u Mostaru.

PODIJELI