PODIJELI

Razgovarao: Semir TIKVEŠA

Dosta prašine se podiglo oko meča A1 lige BiH između KK GEN-a i KK Konjica. Gosti su na tom meču slavili rezultatom 88:89, ali je GEN uputio žalbu Savezu, sa željom da se ovaj meč ponovi zbog sporne situacije koja se desila neposredno prije kraja meča.

Naime, pri rezultatu 86:89 KK GEN je imao napad za izjednačenje, te su uspjeli postići pogodak. Sudije su vjećale je li pogodak bio za dva ili za tri poena. Donešena je odluka da je šut bio za dva poena, te je prema prvostepenoj presudi odlučeno kako će se ponoviti utakmica direktnih rivala za opstanak.

Ipak, KK Konjic je uložio žalbu na ovu odluku smatrajući da je igrač koji je uputio posljednji šut na meču napravio korake, te se nadaju kako će Savez imati milosti, te da će se donijeti pravedna odluka.

Za Sportske.ba je govorio trener ekipe iz Konjica Edin Madžak koji je istakao kako se nada da će se donijeti ispravna odluka, te da je očigledno kako je košarkaš domaćeg tima napravio korake:

-Ovo je bila veoma teška utakmica. Na poluvremenu smo imali zaostatak od 12 razlike, ali smo do kraja meča to uspjeli stići. Pokazali smo da smo veoma kvalitetean tim, te da zaslužujemo ovu pobjedu. Želim istaći kako se na snimku utakmice ne vidi je li igrač nagazio na liniju za tri poena, te da samo taj snimak može biti korišten kao dokazni materijal prema statutu Saveza. Svi ostali snimci ne smiju se koristiti. Sve i da je ošutao za tri poena, on je napravio korake što se vidi na ponovljenom snimku utakmice, ponavljam, jedinom validnom dokazu u ovom slučaju. Također želim da istaknem još jednu situaciju na meču koja se desila napad prije ovog spornog šuta za tri poena. U toj situaciji nije svirana silazna putanja uprkos činjenici da je igrač domaćeg tima rukom dodirnuo tablu – rekao je Madžak.

Za kraj je dodao:

-Nadamo se kako će Savez svoj posao da odradi pošteno, te da će nam upisati zaslužene bodove.

Snimak situacije pogledajte na linku ispod:

U KK Konjicu ogorčeni na odluku Saveza: Kradu nam poštenu pobjedu

(S.T./Sportske.ba)

PODIJELI