PODIJELI

Sloboda ima najbolju ekipu u Omladinskoj Premijer ligi. Najveća zasluga pripada treneru mladom, ambicioznom i uspješnom Amiru Spahiću.

Nakon serije pobjeda, juniori Slobode doživjeli su poraz u Sarajevu. Olimpik je priredio najveće iznenađenje kola. Iako je prije utakmice bio totalni autsajder, na kraju je slavio s 1:0.

Ofanzivci Tabaković i Zornić skovali su pobjedu. Brzonogi reprezentativac Aid Tabaković sjajno je asistirao, a Zornić pogodio za veliku pobjedu “Vukova”.

Svi igrači Olimpika, koji je nastupio oslabljen, odigrali su iznad svojih mogućnosti. Muški. Mora se priznati da je golman Šehić bravuroznim odbranama spriječio Slobodu da odnesu bod, pa i cijeli plijen.

Ipak, po učinku “igrač utakmice” bio je Samir Mekić. Trener Olimpikovih juniora “pretrčao” je u svom prostoru pored klupe više od devet hiljada metara. I po tome je apsolutni rekorder. Mekić je poznat kao trener koji svih devedeset minuta “maršira” pored klupe. Mekića ljubitelji nogometa pamte kao jednog od najboljih poslijeratnih veznjaka na bh.terenima. Kao trener ostvario je mali podvig, uveo je juniore Olimpika u Premijer ligu, a pobjedama nad Sarajevom i Željom osigurao je plasman u završnicu Kupa BiH.

Pobjedom nad Slobodom Olimpik je pobjegao sa posljednje pozicije, s dobrim šansama da u proljeće izbori opstanak u Premijer ligi. Za razliku od juniora, seniori Olimpika su u težoj poziciji. Kako Olimpik ima najbolji sportski kompleks u BiH, neće biti iznenađenje ako “Romantičari” ostvare cilj i osiguraju i dogodine nastup u Premijer ligi.

(S.R./Sportske.ba)

PODIJELI