PODIJELI
FOTO: FK Željezničar

Željezničar će u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati kod Veleža, a utakmica je na rasporedu sutra od 17 sati.

Šef struke Plavih, Amar Osim, u najavi utakmice istakao je kako očekuje lijep fudbal kao što je to i bio čest slučaj u dosadašnjim duelima ova dva tima.

– Ne vidim razlog da odstupimo od te neke fine prakse pogotovo što ćemo igrati pod reflektorima. Prvi put će Željo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima koji je inače onako fudbalski pravi stadion. Falit će publika naravno zbog koje se igra fudbal, ali ne sumnjam da će utakmica biti napeta, puna naboja i nadam se kvaliteta jer obje ekipe imaju u svojim redovima dovoljno dobrih pojedinaca, rekao je Osim, te dodao:

– Bitno nam je da nam se priključilo par igrača na koje nismo mogli računati, e sad čisto sumnjam da ćemo ih moći koristiti u punom kapacitetu, mislim od početka na ovakvim utakmicama. Ali da će u idućih par sedmica oni biti u stanju da konkurišu mi se iskreno nadamo jer bi nas to popravilo dramatično. Lakše je igrati kad imaš 17, 18 igrača da budu u prvom planu, a drugo kad imaš 11, 12 ili 13, pogotovo u ovakvom zgusnutom rasporedu, zaključio je Amar Osim.

PODIJELI