PODIJELI
FOTO: J.Hadžić/Sportske.ba

Kao što smo već pisali, Robert Prosinečki više nije selektor Bosne i Hercegovine, a i NFSBiH oglasio povodom otkaza hrvatskog stručnjaka.

Oglasio se NFSBiH: Robert Prosinečki je otpušten

Javnost i navijače najviše zanima ko će voditi Zmajeve u baražu Lige nacija. Kao dva glavna favorita spominju se Safet Sušić i Zlatan Nalić. Papetov povratak priželjkuju većina, dok je javnost podijeljena kada je u pitanju Nalić.

Kao treće ime, tiho se spominje selektor malde reprezentacije BiH, Vinko Marinović. Obzirom, da U21 reprezentacija igra dobre kvalifikacije i još je u igri za plasman na EURO, teško da će IO NFSBiH rizikovati sa Marinovićem.

Jedno je sigurno. Ko god bude selektor, cilj je jasan, a to je plasman na EURO 2020. godine kroz baraž Lige nacija. Podsjetimo, u polufinalu smo domaćini Sjevernoj Irskoj, a ako savladamo tu prepreku i u finalu smo domaćini boljem iz duela Slovačka – Republika Irska.

Ono što još većinu javnosti zanima, a to je, da li će novi selektor biti privremeno riješenje, ili će voditi Zmajeve kroz kvalifikacije za SP 2022 u Kataru.

Za sve odgovore morat ćemo sačekati naredni mjesec.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI