PODIJELI

Na inicijativu Ambasade Republike Turske u BiH, u nedjelju, 14. jula sa početkom u 10:00 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, održat će se treća po redu „Trka za demokratiju“ koja će okupiti čak 500 učesnika i učesnica iz BiH i regije.

„Turska i BiH su, u više navrata, pokazale jedinstvo, zajedništvo i bratski odnos. „Trka za demokratiju“ je još jedan od takvih primjera. U nedjelju ćemo simbolično odati počast svim građanima Turske koji su 2016. godine trčali za spas i pobjedu demokratije. Sretni smo što i ove godine imamo veliki broj prijavljenih učesnika, s kojima ćemo trčati u ime očuvanja najvećih vrijednosti savremenog društva, koje dijelimo sa narodom BiH.“ izjavili su organizatori „Trke za demokratiju“.

U želji da približe ovaj sportski događaj svim generacijama, organizatori trke obezbijedili su besplatne startnine za sve učesnike i učesnice, kao i kvalitetne trkačke pakete koji uključuju posebno dizajnirane dri fit majice te okrepu nakon trke. Tri najbolja učesnika i učesnice u obje kategorije bit će nagrađeni i vrijednim novčanim fondom u iznosu od 300 KM za prvoplasirane, 200 KM za drugoplasirane i 100 KM za trećeplasirane učesnike i učesnice.