Connect with us

Domaći fudbal

Ključ uspjeha? Trofeje u BiH odnijeli su samo oni koji su imali – ovo!

Objavljeno prije

,

FOTO: Kolaž/HŠK Zrinjski/FK Velež

Kontinuitet na trenerskoj stolici je ono što tradicionalno nedostaje klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine. Rijetko koji član tog takmičenja sezonu završi s trenerom koji je istu započeo.

No, postoje izuzeci: A tim izuzecima pripala su oba ovosezonska trofeja!

Svi drugi članovi najelitnijeg ranga bh. fudbala su mijenjali trenere. Tuzla City se razišao s Husrefom Musemićem, Borac je u jednom momentu trenere mijenjao kao na traci (Marko Maksimović, Zoran Milinković, Nemanja Miljanović, Tomislav Ivković), Sarajevo je sezonu započelo sa Goranom Sablićem, nastavilo sa Aleksandrom Vasoskim a istu će (bar se nadamo) završiti sa Dženanom Uščuplićem. Željezničar je prvo vodio Tomislav Ivković, a sada je tu Edis Mulalić. Široki Brijeg je na iznenađenje mnogih Juru Ivankovića zamijenio Ivicom Barbarićem, na klupi Leotara Branislava Krunića je zamijenio Boriša Bodiroga. Početak sezone u Slobodi pripao je Mladenu Žižoviću, dok će finale iste pripasti Amiru Spahiću. Posušje su u različitim vremenskim intervalima sezone vodili Denis Ćorić, Stipe Balajić i aktuelni trener Toni Karačić.

Različitih šefova struke izmijenjao je i Rudar: Sezonu su započeli s Nikicom Milenkovićem, zatim ih je preuzeo Marko Tešić, nakratko je ekipu vodio Dino Sikirić, a sezonu kraju privodi Srđan Marjanović. Radnikov prvi ovosezonski trener bio je Vlado Jagodić, a kasnije ga je zamijenio Velibor Đurić.

FOTO: www.nfsbih.ba

Dakle, mostarski klubovi, Zrinjski i Velež, jedini su premijerligaši koji ove sezone nisu promijenili trenera. Kao što znate, to su ujedno i osvajači ovosezonskih trofeja: Zrinjski je dominantno stigao do titule prvaka Premijer lige BiH, dok je trofej Kupa pripao Veležu.

Ključna riječ – kontinuitet.

Da podsjetimo: Prošle sezone Zrinjski je ostao bez izlaska u evropska takmičenja, ali pozicija Sergeja Jakirovića nije dirana. Opet da podsjetimo: Veležu tokom sezone nije sve išlo bajno, nakon 15 kola bili su samo dva boda iznad zone ispadanja, Feđa Dudić je tada ponudio i ostavku – no ista je odbijena.

Dakako, za davanje dugotrajnog povjerenja potrebno je postaviti na klupu nekog ko je toga uistinu i vrijedan: A nije li to upravo posao uprava klubova?

(T.Š./Sportske.ba)


Domaći fudbal

Efikasni strijelci, na tri utakmice postignuto 29 golova

Objavljeno prije

 

Autor

Na SC „Partizanovo“ odigrane se tri utakmice turnira „Tri kornera penal“ u organizaciji Ustanove sportska dvorana Konjic 2. kola po grupama.

CTK Alati su zabilježilil i drugu pobjedu protiv Graewe Tadiva 6:0, u grupi B Caffe Terasa je rezultatom 15:0 savladala Imšo 376, u istoj grupi Asocijacija mladih SDA je bila bolja od sastava Garden City 5:3.

Rezultati,
grupa A, 2. kolo, CTK Alati – Graewe Tadiv 6:0 (Zukan 4, Halilović, Habibija),
grupa B, 2. kolo, Caffe Teresa – Imšo 376 15:0 (Graho 5, Sultanić 4, Kovač 3, Zeba, Turak, Memić),
grupa B , 2. kolo, Asocijajacija mladih SDA – Garden City 5:3 ( Šetka 3, Ramić,Hrušumović/Pirija,, Pervan, Badžak),

Raspored, četrvrtak 30. juni,
grupa A, 2. kolo u 19:45, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles,
grupa C, 2. kolo u 20:45, TR Salihović– Autopraonica Orahovica,
grupa D, 2. kolo u 21:45, Leyton Orijent – Džepi Ugarak Product.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Igman na pripremama u Međugorju, Adnan Elezović: “Planski igramo sa jačim protivnicima”

Objavljeno prije

 

Autor

Fudbaleri novog premijerkigaša konjičkog Igmana su na priremama u Međugorrju, puleni šefa struke FK Igmana Admana Elezovića novog člana elite bh. fudbala, u subotu 25. Juna su na Grbavici odigrali prvu konktrolnu utakmicu sa Željezničarom, domaći su pobjedili 2:0, a četiri dana kasnije sa Zrinjskim u Mostaru.

– Dvije prve kontrolne utakmice Željezničara i Zrinjskog, obratilili smo se šefu stručnog štaba Adnanu Elezoviću.

„ Od 16. juna smo počeli sa pripremama, igrači rade veoma dobro, nakon prve pripremne utakmice, jučer smo odigrali i drugu protiv Zrinjskog, a to im je bila generalka pred susret sa Sheriffom u okviru Lige prvaka. Planski smo krenuli da igramo sa što jačim protivnicima. Možemo biti zadovoljni šta su igrači pružili nekih 55 60 minuta, gdje smo bili ravnopravni na terenu.

Nastavljamo da radimo u Međugorju gdje imamo kvalitetne uslove za dobar rad. U narednim danima očekujemo par kvalitetnih pojačanja„ riječi su šefa struke FK Igmana Adnana Elezovića.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Novi potpis u redovima FK Sloboda

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Sloboda

Bosanskohercegovački premijerligaš FK Sloboda objavio je na svojim zvaničnim stranicama društvenih mreža da je Emir Jusić ostao u klubu.

Naime, fudbaler Slobode Emir Jusić odlučio je nakon isteka ugovora ostati u tuzlanskom klubu još jednu sezonu.

Prošle sezone Emir Jusić je bio izuzetno važan igrač u ekipi, odigrao je 30 utakmica u prvenstvu i postigao dva pogotka.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE