PODIJELI

Fudbaleri Željezničara današnjim treningom završavaju prvi dio priprema za nastavak sezone.

Plavi su odigrali i dva tri prijateljska susreta. Upisali su poraz od Veleža (2:1), remizirali sa Širokim Brijegom (1:1), te savladali Rudeš sa (2:1).

Za igrače Želje nema odmora, jer već sutra putuju na pripreme u Tursku.

Ono što je sigurno jeste da u avionu za Antaliju neće biti Asima Zeca, kojeg je Amar Osim otpisao, te Sinana Ramovića i Kemala Osmankovića koji nisu dogovorili produženje saradnje sa Plavima. Ramović niej ni putovao u Hercegovinu, dok je Osmanković u ponedjeljak vraćen u Sarajevo i priključen treninzima sa omladincima Plavih.

Tokom priprema u Međugorju nekoliko igrača je boravilo na probi, ali jedini koji je zadovolji je Frane Ikić, stoper koji je bio i strijelac protiv Rudeša i koji će potpisati ugovor sa Željom.

Od novih igrača tu su Aleksandar Kosorić, Ivan Lendrić, Nermin Jamak, Luka Miletić i Aleksandar Jovanović, a pred polazak u Tursku Plavima bi se trebao priključiti i desni bek Ante Blažević koji stiže iz Čelika.

U Želju su se ove zme vratili Eldar Šehić, Denis Žerić i Dženan Osmanović, a Amar Osim još uvijek nije odlučio da li će oni i na proljeće na posudbu ili će ostati na Grbavici i boriti se za minutažu.

U Tursku sigurno putuju: Erić, Kjosevski, Kršić (golmani), Stevanović, Pavić, Stanić, Jovanović, Kosorić, Miletić, Blažević (odbrana), Mehić, Mujezinović, Štilić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Subašić, Bojo, Dacić, Jamak (vezni red), Zec, Zajmović i Lendrić(napad).

(A.P./Sportske.ba)

PODIJELI