PODIJELI

Najuspješniji bh. atčletičar Amel Tuka govorio je za Impera TV. Tuka se dotakao uslova za utrke u vrijeme COVID 19, govorio je o odgođenim Olimpijskim igrama, svojim ciljevima, atletici u BiH…

– Odgađanje Olimpijskih igara poremetilo je planove svih nas. Svi znamo da su Olimpijske igre najvažnije takmičenje i borimo se da se što bolje spremimo i damo svoj maksimum da predstavimo sebe, svoju zemlju. Sa druge strane, nikad se ne zna zašto je nešto dobro. Sve se dešava sa razlogom. Volim reći da mi i jesmo vrhunski sportisti što se prilagođavamo svim uslovima. Kada je došla informacija do mene, bio sam u nekom čudu, zar je to moguće, a na drugi klik, mislim da je sa razlogom odgođeno jer najvažniji su ljudski životi, zdravlje sportista, svih ljudi koji bi došli da uživo to gledaju, smatra Tuka.

– Konkurencija nikada nije bila jača. Sport se iz godine u godinu sve više razvija. Svake godine se pojavi novo ime, vrhunski trkač, što je dobro za sve nas jer onda i mi dajemo dodatni gas da pratimo to kako bi bili na vrhunskom nivou. Konkurencija je uvijek dobrodošla jer izvuče maksimum od nas, govori naš najbolji atletičar.

Pogledajte kompletan video…

PODIJELI