PODIJELI

Kako navode mediji u Srbiji čelnici saveza nisu zadovoljni igrama reprezentacije otkako je Ljubiša Tumbaković postao selektor, nije se mnogo toga promijenilo u odnosu na vrijeme Mladena Krstajića, Srbija nije obezbijedila direktan plasman na EURO 2020, te će navodno doći do promjene na klupi Srbije.

– Nekoliko članova Izvršnog odbora, najvišeg tijela FSS, ocijenilo je u neformalnim razgovorima da je dovođenje Tumbakovića bio loš potez. Nezadovoljni su što reprezentacija od njegovog dolaska nije pokazala nikakav pomak u igri. Štaviše, utisak je da Srbija igra sve slabije. Također, za kratko vrijeme veliki broj igrača je prošetao kroz reprezentaciju, a umjesto da smirimo tenzije van terena desio nam se i “slučaj Jović – rekao je neimenovani izvor za Inforemer.

Očekuje se da IO zasjeda narednih dana i da tema bude upravo Tumbaković – rekao je “Informerov” izvor iz Fudbalskog saveza Srbije.

Zamjena za Tumbakovića je navodno već spremna, pregovara se sa nekoliko kandidata, a prvi ‘pik’ mogao bi da bude Veljko Paunović koji je nedavno raskinuo ugovor sa Čhichagom u kojem je proveo četiri godine.

PODIJELI